Sosyal Medya

BEYKOZ MEDYA

Taksim trafiği yarın yerin altından akacak

Taksim trafiğindeki kabus yarın sona eriyor. Trafik yarın yerin altından akacak.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nin Taksim yayalaÅŸtırma projesi kapsamında sürdürdüÄŸü trafiÄŸi yeraltına alma çalışmaları tamamlandı. Taksim'de trafik yarın saat 09.00'dan itibaren yerin altından akacak. Tarlabaşı Bulvarı – Cumhuriyet Caddesi araç trafiÄŸi yer altına alınarak bu bölge yayalaÅŸtırıldı, Oteller Bölgesi ile Ä°stiklal caddesine eriÅŸimi kesintisiz olarak saÄŸlandı. Altyapı Hizmetleri MüdürlüÄŸü'nün yaptığı çalışmalarla birbirinden bağımsız olan anıt çevresi, metro giriÅŸ çıkışı ve gezi parkı proje kapsamında birleÅŸtirilerek toplamda 98.000 m2'lik yayalaÅŸtırılmış alan halkın hizmetine alındı.

Altgeçit Tarlabaşı – Harbiye yönünde 450 mt'si kapalı toplam 750 mt, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 300 mt'si kapalı toplam 450 mt dir. GidiÅŸ-geliÅŸ 2 ÅŸerit olan altgeçitte ayrıca 100 mt boyunda 2 ÅŸerit otobüs cebi bulunuluyor. Yaklaşık 4500 m2 otobüs durak alanı bulunan altgeçitten meydan ve metroya yaya eriÅŸimi merdiven haricinde, yürüyen merdiven ve engelli eriÅŸimine de uygun asansör ile saÄŸlanıyor.

Altgeçitte otomatik yangın algılama ve müdahale sistemi, zararlı gazların uzaklaÅŸtırılmasına yönelik otomatik jetfan sistemi ve trafik kontrol merkezi bulunuyor. Yönetim tek bir merkezden bilgisayarlı otomasyon sistemiyle denetlenecek.

Tarlabaşı Bulvarı – Cumhuriyet Caddesi araç trafiÄŸini rahatlacak tüneller yarın saat 09.00 da hizmete alınacak.

ZAMAN  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.