Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

2 kadın arasında kalan Karadeniz delikanlısı!

Karadeniz'de 'Rus karıları' olarak nitelenen Nataşalarla yaşanan hikayenin anlatıldığı ?Öyle sevdim ki seni? adlı film Cuma günü vizyona giriyor!



Öyle Sevdim ki Seni’ adlı filmin basın galası Ä°stanbul City’s AlışveriÅŸ Merkezi’nde yapımcı ve oyuncuların katılımıyla yapıldı.

Yapımcılığını Nurdan Tümbek TekeoÄŸlu’nun ve yönetmenliÄŸini Orhan TekeoÄŸlu’nun yaptığı ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filmin basın galası yapıldı.

Çekimleri Trabzon’da yapılan ve 27 Eylül Cuma günü seyircinin karşısına çıkacak olan film kırık bir aÅŸk hikayesini anlatıyor.

Filmdeki karakterlerden Olga’yı Alma Terzic, Cemal’i Oktay Gürsoy, AyÅŸe’yi Duygu Yıldız, Arif Usta’yı Kayhan YıldızoÄŸlu, Sadık’ı Fatih Dokgöz, Murat’ı Tevfik Erman Kutlu canlandırdı.

Ä°zleyicinin çok duygusal, kırık bir aÅŸk öyküsü ile karşılaÅŸacaklarını anlatan oyuncu Oktay Gürsoy, Ä°zleyicinin iki kadın arasında kalan bir Karadeniz delikanlısını göreceklerini anlattı.

natasa.jpg

Trabzon’da çekilen film setinin eÄŸlenceli ve Ä°stanbul’daki setlere hiç benzemediÄŸini anlatan Gürsoy, “Gurbette olduÄŸumuz için insanların heyecanı çok daha fazlaydı. Karadeniz insanları çok yardımsever, bize çok yardım etti. Biz çekimin ilk 20 gününü Trabzon’da ÅŸehir merkezinde çektik. Son bir haftasını da Santa Vadisi’nde çektik. Konaklama yerimiz 2 bin 200 metre yüksekteydi. Buz daÄŸları vardı. Dolu, yaÄŸmur yaÄŸdı. Çekimlerimiz aksadı ama her yönüyle harika bir setti. Oyuncular ve tüm ekibimiz arasında güzel bir sinerji vardı. Gülerek, eÄŸlenerek dram filmi çektik” dedi.

"GECE GÜNDÜZ SES KAYDI DÄ°NLEDÄ°K"
Film’de canlandırdığı Karadeniz delikanlısı Cemal’in konuÅŸtuÄŸu Karadeniz aÄŸzı için çok sıkı bir çalışma yaptığını dile getiren Gürsoy, “Çalışmamın takdirini seyirci verecektir. Senaryoyu elime aldığımda ilk önce Amasra’ya gittim. Orada Karadeniz havasını solumak istedim. DaÄŸlara çıktım, insanlar oralarda nasıl yaÅŸar, nasıl nefes alır. Her ÅŸey benim için çok önemliydi. Yönetmen ve senaristimiz Orhan TekeoÄŸlu ile beraber çekimlerden bir hafta önce Trabzon’a gittik. Orhan aÄŸabey de Trabzonlu olduÄŸu için oraya çok hakimdi. Karakterim Cemal, Çömlekçi denilen yerde yaşıyordu. Dükkanı da oradaydı. YaÅŸanmış bir hikaye olduÄŸu için zaten hep oradaydı. Onun yaÅŸadığı yerlere, sokaklara gittim. Kahvelerde oturdum, yaylalara, köylere gittim. Karadeniz aÄŸzı yapmak için köylülerin ses kaydını aldım. Kayserili’yim ve doÄŸma büyüme Ankaralı’yım. Karadeniz Bölgesi’nde hiç bulunmadım ama bir oyuncunun öyle bir lüksü olduÄŸuna da inanmıyorum. Ä°nanılmaz bir disiplinle çalıştım. Gece gündüz ses kayıtlarını dinledim. Karadeniz halkına çok teÅŸekkür ediyorum, bize çok destek oldular” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Filmde Cemal’in eÅŸi AyÅŸe karakterini canlandıran oyuncu Duygu Yıldız, karakterinin aynı Karadeniz kadınını temsil eden bir karakter olduÄŸunu söyleyerek, sözlerine ÅŸöyle devam etti: “AyÅŸe, güçlü, iyimser, aşık, ailesine baÄŸlı, kendi ailesini kaybetmiÅŸ ama eÅŸinin ailesi gibi görmüÅŸ bir karakter. Ben bu karakteri çıkarırken benim en büyük hocalarım, yardımcılarım yayladaki ablalarım oldu. Senaryom ve kayıt cihazım elimde onlara kelimeleri söyledim ve onlar bana tekrar etti. Nasıl telaffuz ederlerse bir kağıda not alarak çalıştım. Kendimce benim motivasyonumu çok artırdılar. Hadi ben çalışalım dediÄŸimde, kendi ÅŸiveleriyle, ‘ne çalışıyorsun artık’ dediler ve ‘iyi tamam’ dedim.”

FÄ°LMÄ°N FRAGMANI:

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.