Sosyal Medya

CHP'nin Belediye Başkanı adayı belli oldu!

CHP'nin İstanbul için Belediye Başkanı adayı neredeyse kesinleşti!



Yerel seçim stratejisini belirleyen CHP, Ä°stanbul için ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül'de karar kıldı. Henüz üye olmayan Sarıgül'ün partiyi yarı yolda bırakması halinde devreye Gürsel Tekin girecek. CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, parti kurmaylarıyla yaptığı toplantıda partinin yerel seçim stratejisini belirledi.

Yönetim, belediye baÅŸkanlıklarını elinde bulundurduÄŸu Ä°zmir, Antalya gibi illerde baÅŸkan adaylarını Aralık-Ocak aylarında açıklayacak. Belediye baÅŸkanlığını elinde bulundurmadığı illerde ise adaylar Ekim-Kasım aylarında kamuoyuna deklare edilecek.

BAYKAL'A RA?MEN

KılıçdaroÄŸlu'nun, kamuoyunu en fazla merak edilen Ä°stanbul adaylığı için ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül ismine ikna olduÄŸu öÄŸrenildi. CHP liderinin, Ä°stanbul'un kazanılamaması halinde, ''Sarıgül'ün potansiyel genel baÅŸkan adaylığına'' son vermek istediÄŸi, kazanılması halinde ise AK Parti karşısında kazanılacak bir zafer ile koltuÄŸunu saÄŸlama almayı amaçladığı belirtildi. Deniz Baykal'ın Sarıgül'ün adaylığı karşısında partiden ayrılacağına yönelik demeçleri de KılıçdaroÄŸlu'nu Sarıgül'den vazgeçiremedi.

YIPRANMAK Ä°STEMÄ°YOR

CHP liderinin, ''gelsin üye olsun'' teklifine karşın Sarıgül'ün tavrı partide kuÅŸkulara yol açtı. Önünde bir kaç aylık bir süre olduÄŸunu düÅŸünen Sarıgül'ün ÅŸimdiden adaylık ilanıyla kendisini yıpratmak istemediÄŸi öÄŸrenildi. Sarıgül adaylık açıklamasını geciktirerek yıpratma kampanyalarını da etkisiz kılmayı planlıyor.

ÖNLEM HAZIR

Sarıgül'ün tavrı nedeniyle CHP yönetimi önlem olarak adaylığını açıklayan Genel BaÅŸkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i yedekte tutuyor. Sarıgül'ün partiyi yarı yolda bırakması halinde Tekin seçeneÄŸinin devreye sokulacağı belirtildi.

YENÄ°ÅžAFAK  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.