Sosyal Medya

POLİTİKA

Rize'de nefesler tutuldu

Belediye başkan adayı heyecanı giderek artarken, kimin aday olacağına Erdoğan karar verecek.



Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın durumu merak konusu. Başbakan'a yakınlığı ile bilinen ve eski dostlukları bulunan Bakırcı'nın Rize Belediye Başkanlığı görevine devam etmek istemesine rağmen yıldızları bir türlü barışmayan parti teşkilatına yön veren isimler nedeniyle sıkıntı yaşayabileceği konuşuluyor. Bakırcı'yı kaybetmek istemeyen Başbakan'ın kendisini yerel seçimlerde belediye başkanlığında göstermeyip sonrasında gerçekleşecek olan genel seçimlerde milletvekilliğine hazır ol mesajı vereceği ifade ediliyor.

AK PARTİ’DE ADAY ADAYI BOLLU?U

İktidar partisinin aday adayları arasında yoğun bir isim trafiği var. Avukat Hızır Keskin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, AK Parti eski il başkanı ve Belediye Başkan Vekili Yılmaz Katmer, bir süre AK Parti yönetiminde olan Nusret Karaca, Beyoğlu Belediye Başkanı Mishab Demircan, Milletvekili Nusret Bayraktar ve Bakan Hayati Yazıcı da aday adayları arasında anılıyor.

İLÇELERİN GÖZÜ MERKEZDE

Merkez belediye başkanlığı için yaşanacak aday adaylığı yoğunluğunun yanı sıra ilçe belediye başkanlarının birçoğunun Rize Belediye Başkanlığı adaylığı için nabız yokladıkları öğrenildi. İlçe belediye başkanlarının bu konuda çalışma yaptıkları dile getiriliyor.

 

MUHALEFETTE MHP HAREKETLİ

Rize'de AK Parti dışında sadece şu an itibariyle muhalefet olarak MHP’de biraz hareketlilik yaşanıyor. MHP’de üç aday adayı tanıtım turlarında. Dr. Zelkif Akgül, İnş. Yük Müh. Murat Yazıcı ve iktisatçı Murat Kösoğlu ‘bu yarışta varız’ ve ‘iddialıyız’ diyor. Adaylar arasındaki iktisatçı Murat Kösoğlu en genç aday olarak göze çarpıyor.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.