Sosyal Medya

CNN International AK Parti'den özür diledi

Gezi Parkı olaylarında dünyaya yanlış bilgi veren CNN'in üst düzey yetkilisi özür diledi.




 

CNN Ä°nternational'ın Kıdemli BaÅŸkan Yardımcısı Khosravi, BaÅŸbakan Yardımcısı Arınç ile görüÅŸtü. CNN International , AK Parti 'nin KazlıçeÅŸme mitinginden bir kareyi "Türkiye'de hükümet karşıtı protestolar" alt yazısı ile dünyaya duyurmuÅŸtu. GörüÅŸmede CNN'in bu konuda özür dilediÄŸi öÄŸrenildi. Radikal Gazetesi'nin haberine göre, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Gezi olayları sırasında yayınlarını eleÅŸtirdiÄŸi CNN Ä°nternational ile hükümet arasında 2 Temmuz Salı günü sürpriz bir buluÅŸma gerçekleÅŸtiÄŸi ortaya çıktı. CNN Ä°nternational'ın Kıdemli BaÅŸkan Yardımcısı Parisa Khosravi, BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la 1.5 saat süren bir görüÅŸme yaptı. GörüÅŸmede ErdoÄŸan'ın dış politika danışmanlığını da yapan BaÅŸbakanlık MüsteÅŸar Yardımcısı Ä°brahim Kalın da hazır bulundu.
Edinilen bilgiye göre randevu talebi CNN Ä°nternational'ın BaÅŸkan Yardımcısı Parisa Khosravi'den geldi. BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın da 'bilgilendirildiÄŸi' görüÅŸmede hükümet kanadı, Gezi olayları sırasında CNN Ä°nternational'ın tek taraflı ve abartılı yayın yaptığını belirterek duyulan rahatsızlığı iletti. CNN Ä°nternational'ın Gezi olayları ile ilgili yayınlarından örnekler verilerek, hükümetin basın özgürlüÄŸünden yana olduÄŸu, ancak kanalın yaptığı yayıncılığın gerçekleri yansıtmadığının altı çizildi.
 
KAZLIÇEÅžME ÖZRÜ
Arınç ve Kalın'ın Khosravi ile görüÅŸmesi sırasında BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın katılımı ile düzenlenen Ä°stanbul-KazlıçeÅŸme mitingi de gündeme geldi. CNN Ä°nternational, mitingi "Türkiye'de hükümet karşıtı protestolar" alt yazısı ile dünyaya duyurmuÅŸtu. Khosravi'nin olayı 'teknik arıza' olarak açıkladığı, ortada 'kasıt' bulunmadığını söylediÄŸi kaydedildi. Khosravi'nin Türkiye'nin önemine vurgu yaptığı ve Gezi olaylarını 'habercilik' çerçevesinde deÄŸerlendirdiklerini söylediÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.