Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Trabzonlu Üniversite gençliği 6. Müzik şöleni

Trabzonlu Üniversiteliler Yardımlaşma ve Eğitim Derneği(TUSED) 6. Müzik Şöleni 28 Nisan 2013 akşamı İstanbul Akgün otelde gerçekleştirildi.



 

Trabzonlu Üniversiteliler YardımlaÅŸma ve EÄŸitim DerneÄŸi(TUSED)
6. Müzik Åžöleni

Trabzonlu Üniversiteliler YardımlaÅŸma ve EÄŸitim DerneÄŸi(TUSED) 6. Müzik Åžöleni 28 Nisan 2013 akÅŸamı Ä°stanbul Akgün otelde gerçekleÅŸtirildi.
TUSED 6. Müzik ÅŸölenine Trabzonlu milletvekillerimiz, Bürokratlarımız, Akademik personel, sivil toplum kuruluÅŸu baÅŸkan ve üyeleri katıldı.
TUSED yönetim kurulu baÅŸkanı Yüksel Yılmaz derneÄŸe maddi manevi katkıda bulunan, Trabzon'a hizmet eden kiÅŸilere teÅŸekkür fermanı hediye etti.

Trabzonlu Üniversiteliler YardımlaÅŸma ve EÄŸitim DerneÄŸi(TUSED

2008 yılının Ocak ayında Vakfıkebirli Üniversiteliler Platformu adı altında kurulan ve sadece Vakfıkebirli deÄŸil tüm Trabzonlu üniversitelilere kucak açan derneÄŸimiz 2009 yılı Temmuz ayında isim deÄŸiÅŸikliÄŸine uÄŸrayarak Trabzonlu Üniversiteliler Sosyal YardımlaÅŸma ve EÄŸitim DerneÄŸi(TUSED) adını alarak resmiyet kazanmıştır.

Faaliyetleri öÄŸrenci merkezli olan derneÄŸimiz; öÄŸrencilerin derslerinde, iÅŸ ve sosyal hayatlarında baÅŸarılı olmaları için çeÅŸitli etkinlikler yapmakta ve aynı zamanda çeÅŸitli olanaklar sunmaktadır. BaÅŸta iÅŸ adamları olmak üzere konularında uzman kiÅŸilerle yapılan kahvaltı organizasyonlarında güncel ve önemli konular üzerine öÄŸrencilere tecrübe odaklı fayda saÄŸlanmaktadır. Sosyal ve kültürel alanda da etkin olan TÜSED 2008 ve 2009 yılları boyunca düzenlediÄŸi BoÄŸaz gezileri, Müzik ÅŸölenleri, ÇeÅŸitli konserlere dernek olarak toplu katılım ve daha birçok sosyal ve kültürel organizasyonlarla öÄŸrencilere katkıda bulunmuÅŸtur.

Ä°stanbul merkezli olan TÜSED öncelikli olarak Ä°stanbul’da üniversite okuyan Trabzonlu öÄŸrencilere hizmet vermektedir. Ayrıca 2010 yılında yoÄŸun talepler üzerine Ankara'da da bir merkez ofis açılmıştır. Yapılan her organizasyondan ders çıkarmasını bilen yönetim kadromuz ve üyelerimiz, üzerlerindeki tecrübesizliÄŸi kısa zamanda atmış ve gerçekleÅŸtirilen tüm faaliyetleri ihtiyaç ve isteklere göre düzenlemiÅŸtir. Bununla yetinmeyen derneÄŸimiz, genç ve dinamik yapısını koruyarak büyüme ve geniÅŸleme göstererek, daha fazla öÄŸrenciye daha iyi imkanlar sunmak için arzulu ve istekli bir ÅŸekilde hareket etmektedir. TÜSED Ä°stanbul'un zor bir ÅŸehir olduÄŸunu fark etmiÅŸ ve bunun için deÄŸerli iÅŸ adamlarımızın katkısı ile öÄŸrencilerine burs imkânı saÄŸlamıştır.

Her yıl artarak devam eden burslu öÄŸrenci sayısı bu sene itibari ile 200 olarak belirlenmiÅŸtir. Üyelerine hiçbir ticari ve siyasi amaçla yaklaÅŸmayan TÜSED sadece öÄŸrencilerinin her alanda baÅŸarılı olması için uÄŸraÅŸ verir. TÜSED kendi bünyesindeki öÄŸrencilere Ä°ngilizce, halk oyunları derslerinin yanı sıra futbol, basketbol gibi sportif aktiviteler de sunmaktadır. Dernekçe düzenlenen halı saha ve basketbol turnuvaları öÄŸrencilerimizin sadece öÄŸrenci deÄŸil sosyal bir birey olduklarını keÅŸfetmeleri saÄŸlar.

Dernek içinde ki bireylerin saÄŸlam iliÅŸkiler kurmalarına olanak tanır. TÜSED baÄŸrından çıktığı Trabzon’u da hiçbir zaman unutmayarak daha kurulduÄŸu ilk yıl Vakfıkebir ilçesine 500 kitap yardımı ve Ä°stanbul da ki üniversitelerde görev yapan deÄŸerli profesörlerle birlikte Vakfıkebir ve Trabzon dahil birçok merkezde lise öÄŸrencilerine rehberlik faaliyeti yapmıştır. 2009 yılı başında Araklı ilçesindeki okullara 3000 kitap yardımında bulunmuÅŸtur.2010 yılında ise Trabzon/ Merkez Çimenli Ä°lköÄŸretim okuluna bir bilgisayar proje sınıfı hazırlayarak teslim etmiÅŸtir.

Ayrıca daha çok öÄŸrenciye hizmet vermek amacıyla her yaz LYS’de baÅŸarı saÄŸlayan öÄŸrencileri kahvaltı organizasyonun da bir araya getirerek Trabzonlu öÄŸrencilerin tanışma kaynaÅŸmalarını saÄŸlamış, rehberlik hizmetinde bulunmuÅŸtur TÜSED’ in 2012-2013 eÄŸitim yılı itibari ile üye sayısı Ä°stanbul'da 700 Ankara'da 300 olmak üzere 1000 civarıdır. TÜSED bir dernekten çok evlerinden uzak olan öÄŸrencilere bir aile ortamı sunmaktadır. TÜSED’ in kuruluÅŸ amacı sadece öÄŸrencilerin deÄŸil Trabzon’un sosyal ve kültürel alanda geliÅŸmesi için uÄŸraÅŸ vermektir. Åžimdilik sadece Ä°stanbul ve Ankara'da aktif olan TÜSED, bu gönül iÅŸini tüm Türkiye'ye yayma amacını taşımaktadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.