Sosyal Medya

GÃœNCEL

Karkon Egemen Bağış'ı ağırladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış:-"Biz bir daha Karadeniz'e, Türkiye'nin hiçbir yerine şehit cenazesi gelmesini istemiyoruz"



-"Karadenizli kardeÅŸlerimizin çözüme karşıymış gibi gösterilmelerini istemeyiz. Tam tersi, terör belasının sona ermesi en çok Karadenizli kardeÅŸlerimizle olur"

 

-"Biz bir daha Karadeniz'e, Türkiye'nin hiçbir yerine ÅŸehit cenazesi gelmesini istemiyoruz"

 

-"EÄŸer bu süreçte yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan bazı eleÅŸtiriler varsa, bu bizim süreci iyi anlatamadığımızdan kaynaklanmaktadır. Bunu sizinle daha iyi istiÅŸare ederek, anlaÅŸarak tek yumruk, tek vücut, tek gövde olarak, hep birlikte davranarak aÅŸacağız"

 

Avrupa BirliÄŸi Bakanı ve BaÅŸmüzakereci Egemen Bağış, "Karadenizli kardeÅŸlerimizin çözüme karşıymış gibi gösterilmelerini istemeyiz. Tam tersi, terör belasının sona ermesi en çok Karadenizli kardeÅŸlerimizle olur" dedi.
Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu'nca, Üsküdar Belediyesi Nikah ve Kültür Sarayı'nda düzenlenen sohbet toplantısına katılan Bağış, Karadenizliler'in en popüler hemÅŸehrisi BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın selamlarını getirdiÄŸini söyledi.
Çözüm sürecinin tüm Türkiye'yi daha da güzelleÅŸtirecek bir süreç olduÄŸunu ifade eden Bağış, "Bu çözüm süreci, Türkiye'nin 40 yıllık bir belasını, terör belasını başımızdan defetme sürecidir" dedi.
Bu süreçte Karadenizliler'in kendilerine verdiÄŸi desteÄŸin çok önemli olduÄŸunu vurgulayan Bağış, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
"Allah razı olsun, desteÄŸinizi hiç esirgemiyorsunuz. Karadenizli kardeÅŸlerimizin çözüme karşıymış gibi gösterilmelerini istemeyiz. Tam tersi, terör belasının sona ermesi en çok Karadenizli kardeÅŸlerimizle olur. Biz bir daha Karadeniz'e, Türkiye'nin hiçbir yerine ÅŸehit cenazesi gelmesini istemiyoruz. EÄŸer bu süreçte yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan bazı eleÅŸtiriler varsa, bu bizim süreci iyi anlatamadığımızdan kaynaklanmaktadır. Bunu sizinle daha iyi istiÅŸare ederek, anlaÅŸarak tek yumruk, tek vücut, tek gövde olarak hep birlikte davranarak aÅŸacağız."
Çözüm sürecinin çarpıtıldığını ifade eden Bağış, "Çözüm süreci, kesinlikle bir pazarlık süreci deÄŸildir. Çözüm süreci, Türkiye'nin herhangi bazı kesimlerine yönelik açılım yapma süreci deÄŸildir. Çözüm süreci, yeni baÅŸlayan bir ÅŸey de deÄŸildir. 3 Kasım 2002'de baÅŸlamış ve güçlenerek devam eden bir kardeÅŸlik sürecidir. Çözüm sürecini tek cümleyle özetlemek gerekirse, anayasamızda yazan 'Türkiye Cumhuriyeti'nin her vatandaşı eÅŸittir' ibaresinin uygulamaya geçmesidir" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Anayasada öyle söylenmesine raÄŸmen geçmiÅŸte bazı maÄŸduriyetler yaÅŸandığını anlatan Bağış, Karadeniz sahil yolu projesinin tamamlanmasının on yıllar sürdüÄŸünü kaydetti.
Bağış, "Rahmetli Özal, cumhurbaÅŸkanı bile oldu ama Kürt olamadı. 20 yıl önce cumhurbaÅŸkanlarının bile etnik kökenini söylemeye korktuÄŸu bir ülkeyken, bugün devlet televizyonu günde 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Mahkumlar, ziyarete gelen anneleriyle ana dillerinde konuÅŸabiliyor" diye konuÅŸtu.
Atatürk'ten sonra ilk defa cemevine giden bir cumhurbaÅŸkanı olduÄŸunu, ülkenin ilk defa Alevi vatandaÅŸlarla aynı sofrayı paylaÅŸan bir baÅŸbakan gördüÄŸünü ifade eden Bağış, "AB'de kimi ülkeler Roman vatandaÅŸlarını sınır dışı etmeye kalkarken bizim BaÅŸbakanımız 20 bin Romanla bir araya gelerek kucaklaÅŸtı. Sümela'da bu ülkenin Ortodoks vatandaÅŸları 88 yıl aradan sonra dua ettiler" dedi.

-"Her öÄŸrencimiz, her vatandaşımız eÅŸit olmalı"-

Bağış, eskiden Türkiye'de öÄŸrencilerine ayrımcılık yapan üniversiteler bulunduÄŸunu kaydederek, ÅŸöyle devam etti:
"(Türbanını açarsan üniversiteye girersin, açmazsan giremezsin) deniyordu. Katsayı ayrımcılığı vardı. Böyle bir ayrımcılık düÅŸünülebilir mi- Ä°ÅŸte tüm bunlar çözüm sürecinin parçaları. Bu ülkede her öÄŸrencimiz, her vatandaşımız eÅŸit olmalı. Ä°ÅŸte çözüm süreci, hiç kimse çarpıtmaya kalkmasın, kapalı bir süreç deÄŸildir. Çözüm süreci, herkesin eÅŸit vatandaÅŸ olma sürecidir. Bunun için bu süreçte Karadenizli kardeÅŸlerimizin desteklerini çok önemsiyoruz."
Bu çözüm sürecinin net bir teminatının da bir "Karadeniz uÅŸağı" olan BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan olduÄŸunu vurgulayan Bağış, ErdoÄŸan'ın ÅŸiir okuduÄŸu için cezaevine girme sürecine iÅŸaret ederek, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:
"Ama bu millet ne dedi, 'Bu ÅŸarkı burada bitmez' dedi. Onu aldı, Türkiye Cumhuriyeti'nin BaÅŸbakanı, dünya vicdanının sesi yaptı. En uzun baÅŸbakanlık yapmış kiÅŸi olarak tarihe geçti. Bugüne kadar Türkiye'nin sorunlarını teker teker çözdü. Ä°nÅŸallah bu terör sorunu da sizlerin desteÄŸiyle çözülecek. Åžu an bu milletin en önemli sorunu terör meselesi. 350 milyar dolara mal olmuÅŸ bu zamana kadar. Ama zararın neresinden dönülürse kardır. Bu sürece hep birlikte sahip çıkacağız. Türkiye'nin bu beladan kurtulması için el ele vereceÄŸiz. Bunu yaparken de anayasanın eÅŸitlik ilkesini uygulayacağız. Her vatandaÅŸ eÅŸittir. Her vatandaÅŸ, bu bayrağın dalgalandığı yerde huzur içinde yaÅŸayabilmeli. Ä°stanbul'da da Trabzon'da da Şırnak'ta da bu ülkenin vatandaÅŸları, bu ülkenin vatandaşı olmanın gururunu yaÅŸayabilmeli."
Toplantının ardından katılımcılarla fotoÄŸraf çektiren Bağış, Üsküdar Belediyesi Nikah Dairesi'nde nikah törenleri olan Zübeyde ve Hüsnü Yılmaz ile kameralara poz verdi.
Toplantıya, Üsküdar Belediye BaÅŸkanı Mustafa Kara ile Karadenizli sivil toplum kuruluÅŸlarının üyeleri katıldı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.