Sosyal Medya

GÃœNCEL

Dünya interneti yapılan saldırı ile yavaşladı

İnternet tarihinin en büyük siber saldırısı, dünya genelinde interneti yavaşlattı.



 Ä°stenmeyen e-postaları (spam) engelleyen Spamhaus ÅŸirketine 18 Mart'tan itibaren yapılan siber saldırının, dünya genelinde tüm merkezi aÄŸlarda interneti yavaÅŸlattığı ortaya çıktı.

Spam mail yollayan sunucuları istenmeyenler listesine alan Spamhaus, çocuk pornosu ve terör faaliyetleri dışında her türlü içeriÄŸi barındıracağını söyleyen Cyberbunker isimli bir sunucuyu da yasaklı listesine eklemiÅŸti.

Ancak listeye alınan Cyberbunker, Spamhaus'un kendi pozisyonunu istismar ederek internette neyin yayımlanıp yayımlanmayacağına karar vermesinin kabul edilemez olduÄŸunu açıkladı.

Spamhaus yetkilileri ise saldırının bugüne kadar eÅŸi benzerinin görülmediÄŸini ve bir haftadır devam eden saldırılar karşısında çökmeden ayakta kaldıklarını belirtti.

Saldırının, bir devlet kurumunun altyapısını tamamen çökertecek güçte olduÄŸu vurgulanırken, Cyberbunker'a DoÄŸu Avrupa'dan bazı suç örgütlerinin de yardım etmiÅŸ olabileceÄŸinden ÅŸüphe ediliyor.

Daha önce yapılan büyük siber saldırıların saniyede en fazla 50 gigabaytlık veri trafiÄŸine sahip olduÄŸu ancak Spamhaus saldırısında saniyede 300 gigabayt veri akışının yaÅŸandığı kaydedildi.

Cenever ve Londra merkezli Spamhaus'un, internet ortamındaki spam maillerin yüzde 80'ini filtrelediÄŸi tahmin ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.