Sosyal Medya

Niyazi Koyuncu: Yazıklar olsun!

Diyarbakır Belediyesi?nin organize ettiği Nevruz etkinliğine katılan Karadeniz müziğinin temsilcilerinden Niyazi Koyuncu , izlenimlerini Jurnal'de paylaştı.



Koyuncu, ilk kez bir nevruz etkinliÄŸine katıldığını açıklayarak , anadilde ÅŸarkı söylediÄŸini ve Diyarbakırlıların kendisini baÄŸrına bastığını söyledi. Koyuncu sosyal medyadan kendisine yönelik hakaret mesajlarına ise "yazıklar olsun" sözleriyle tepki verdi.

NEVRUZ ETKÄ°NLÄ°?Ä° Ä°ÇÄ°N ARADIKLARINDA TEREDDÜTSÜZ KABUL ETTÄ°M

Ä°lk katıldığım Nevruz Kutlamasıydı. Ben sanatla uÄŸraÅŸan biriyim, sanatçı diyemiyorum, kendime. Benim ülkemde yaÅŸanan her olaya insani açıdan baktım, siyasi açıdan deÄŸil. Sadece insani açıdan bakınca, geçtiÄŸimiz günlerde Sinop'ta yaÅŸanan olaylar, linç kültürü, tahammülsüzlük beni korkutuyor. Nevruz için beni aradıkları zaman tereddüt etmeden kabul ettim. Sahnede olduÄŸum sırada zaman zaman suiistimal edildiÄŸim birkaç an olsa da bu etkinlikte olmaktan mutluyum. Bu ülkede yeterince kan döküldü. Bunun durması için her çabayı desteklemek zorundayım. Benim ülkem, tüm insanların birlikte yaÅŸayabileceÄŸi bir coÄŸrafya. Bugün de buna inandın. Farklılıklar bizim bağımızdır

ANADÄ°LÄ°MDE ÅžARKILAR SÖYLEDÄ°M, ORADAKÄ° Ä°NSANLAR BENÄ° BA?RINA BASTI

Barış süreci yaÅŸanıyor olmasaydı, böyle bir süreçte olmasak böyle bir davet olur muydu, siz katılır mıydınız?
Barış varsa ben orada olmak isterdim, yeterince kan gördük, yeterince insan öldü. Biz Karadenizli olarak orada oldum, anadilimde ÅŸarkı söyledim, oradaki insanlara, onlar da beni bağırlarına bastı.

Ä°LK KEZ BÄ°R NEVRUZ ETKÄ°NLÄ°?Ä°NE KATILDIM

İnanılmaz bir kalabalık vardı, biraz hislerinizi alabilir miyim, o sahnede neler yaşadınız?
Bu kadar beklemiyordum haliyle. Ä°lk katıldığım Nevruz etkinliÄŸiydi. Heyecan vardı haliyle. ;O kadar kalabalık önünde ÅŸarkı söylemek o insanlara kardeÅŸliÄŸi barışı anlatmak önemliydi. Herkes misafirperverdi.
Şarkılarınızı biliyorlar mıydı?

Biliyorlardı.

Kürtler arasında hayranlarınız çok mudur?

Bence müzik evrensel. Kendime hayran seçene biri deÄŸilim. Müzik bir araç, kardeÅŸliÄŸe barışa dair bir araç. MüziÄŸin milliyeti olamaz. Evet, Kürt arkadaÅŸlar baÄŸrına bastı, yarın Ege'de her yerde ÅŸarkımızı söyleriz.
Sur Belediye BaÅŸkanı Abdullah DemirbaÅŸ, umarız Birgün Karadeniz'de Kürtçe ÅŸarkılar söylenir, alkış tutulur, var mı ihtimal?
İnşallah olur. Savaşarak bir yere varamayız. Savaş halinde olmayı kabul edemiyorum Karadenizli olarak. Bu temenniler yerini bulsun.

ORADA LAZCA ÅžARKI SÖYLEDÄ°M DÄ°YE BÖLÜCÜ MÜ OLDUM, YAZIKLAR OLSUN!

Peki desteklendin mi?

Sosyal medyada bana destek ve köstek mesajları da geldi. Onlar adına ben utanıyorum. Küfretmek vatanseverlik deÄŸildir, hangisi benim kadar vatansever merak ediyorum. Bugün sosyal medyada attılar tuttular, yarın baÅŸkasına yaparlar, yıllardır bu zihniyet hâkim olduÄŸu için bir arpa yol alamadık. Ben Diyarbakır'a gelip Lazca ÅŸarkı söyledim diye Lazlığımı mı kaybettim, Kürt mü oldum, bölücü mü oldum, ne oldum? Ben birleÅŸtirici olmaya çalışıyorum. Bu zihniyete yazıklar olsun. Küfürlü mesajlar vardı, bize yakışmaz. Bana küfür etmek vatanseverlik deÄŸildir. Dinleyenler elini vicdanına koysun. Yarından sonra umut dolu günlerimiz olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.