Sosyal Medya

MEDYAKARAKÖK

Osmanlı padişahları da kanunla korunacak

Dilekçe Komisyonu padişahların korunmasına dair gelen dilekçeleri dikkate aldı.



TBMM Dilekçe Komisyonu padiÅŸahların korunmasına dair kendilerine gelen talebi iÅŸleme koydu... MuhteÅŸem Yüzyıl dizisi ekseninde geliÅŸen ve AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Oktay Saral'ın tarihi ÅŸahsiyetleri küçük düÅŸüren veya aÅŸağılayan filmlerin yasaklanmasına yönelik hazırladığı kanun teklifi ile boyutlanan tartışmaya TBMM de dahil oldu.
VATANDAÅžLAR PADÄ°ÅžAHLARI KORUMA ALTINA ALDI
Dilekçe Komisyonu bazı vatandaÅŸlardan gelen padiÅŸahların kanunla koruma altına alınması talebini iÅŸleme koydu. Bir vatandaÅŸ Komisyona yaptığı baÅŸvuruda padiÅŸahların tıpkı Atatürk gibi kanunla korunmasını istedi.
PADÄ°ÅžAHLAR DA ATATÜRK GÄ°BÄ° KORUNSUN
31.7.1951'de yayımlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü koruma kanunu anımsatan vatandaÅŸ dilekçesinde özetle, "Atatürk, TV'lerde görsel basında, internette vb. gibi yerlere kötüleme aÅŸağılama, hakir görme gibi kötü bir ÅŸekilde gösterilemiyorsa, padiÅŸahların da aynı ÅŸekilde korunması gerekmektedir. Osmanlı tarihinde olmayan olayları uydurma senaryolarla film, dizi görsel basın ve kitap yoluyla gerek neslimizin ecdadımızın yanlış tanıması, gerekse dış ülkelerin Osmanlı hakkında yanlış fikirlere kapılması açısından kesinlikle önemli buluyorum. Resmen ecdadımıza hakaret edilmesini bir Osmanlı torunu olarak kabul edemiyorum, Benim gibi düÅŸünen milyonlarca insan vardır. GereÄŸinin yapılmasını temenni ediyorum" dedi.
TBMM İŞİN TAKÄ°PÇÄ°SÄ° OLACAK
PadiÅŸahlar için de koruma kanunu çıkarılması talebini de içeren baÅŸvuruları iÅŸleme koyan TBMM Dilekçe Komisyonu, ilgili bakanlıklar ve kamu kuruluÅŸlarıyla yazışarak böyle bir düzenlemenin yapılıp yapılamayacağını araÅŸtıracak. Komisyon gelecek bilgiler doÄŸrultusunda ilgili bakanlıklara yasal düzenlemelerin yapılması yönünde tavsiye kararı alabilecek.

HABER 7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.