Sosyal Medya

Sağlık

Neşet Ertaş'ın son isteği babasının yanı oldu

Neşet Ertaş'ın ailesi, sanatçının mezar yeri konusunda bilgi verdi



Ä°zmir'de tedavi gördüÄŸü hastanede vefat eden Türk Halk MüziÄŸi sanatçısı ve söz yazarı NeÅŸet ErtaÅŸ'ın, memleketi KırÅŸehir'de topraÄŸa verileceÄŸi bildirildi.

ErtaÅŸ'ın menajeri Gülsüm Sarıkaya, yaptığı açıklamada, ErtaÅŸ'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaÅŸadıklarını belirtti. Sarıkaya, NeÅŸet ErtaÅŸ'ın halk ozanı olan babası Muharrem ErtaÅŸ'ın KırÅŸehir'deki mezarının yanına defnedilmek istediÄŸini dile getirerek, ''ErtaÅŸ, babasının yanına defnedilmek istediÄŸini söylemiÅŸti. Cenaze KırÅŸehir'de topraÄŸa verilecek'' dedi.

Bu arada, ErtaÅŸ'ın hayatını kaybettiÄŸini öÄŸrenen sevenleri ve hemÅŸehrileri Medical Park Ä°zmir Hastanesi önünde toplanmaya baÅŸladı. VatandaÅŸların oldukça üzgün oldukları gözlendi.

Babamın avucuna defnedin

NeÅŸet ErtaÅŸ'ın oÄŸlu Hüseyin ErtaÅŸ, Medical Park Ä°zmir Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında, acılarının çok taze olduÄŸunu söyledi.
Babasının Türkiye'ye malolmuÅŸ bir sanatçı olduÄŸunu kaydeden ErtaÅŸ, ''Bizim babamızda ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeÅŸiydi. Cenazesini KırÅŸehir'e götüreceÄŸiz. Babası Muharrem ErtaÅŸ'ın yanına defnedilmeyi istemiÅŸti. En kısa zamanda cenazeyi götüreceÄŸiz'' dedi.

Neşet Ertaş'ın kardeşi Necati Ertaş ise abisinin Kırşehir'de defnedileceğini kaydederek, ''(Babamın avucuna defnedin) demişti'' ifadelerini kullandı.

Mezarı hazırlanıyor

NeÅŸet ErtaÅŸ'ın, memleketi KırÅŸehir'de hüzün var.
KırÅŸehir Belediyesi, sanatçının babası Muharrem ErtaÅŸ'ın mezarının da bulunduÄŸu BaÄŸbaşı Mezarlığı'ndaki mezar açma çalışmalarını sürdürüyor. Sanatçının, BaÅŸbaşı Mahallesi'nde 16 yıl yaÅŸadığı evde de bakım yapılıyor.

Mahallemizin babasıydı

NeÅŸet ErtaÅŸ'ın Ä°zmir'de oturduÄŸu mahallede de hüzün hakim.
ErtaÅŸ'ın komÅŸusu Kezban Gürsoy, "Yürüyecek hali kalmamıştı. KonuÅŸucak durumu da yoktu. Bize 'hakkınızı helal edin' dedi. Mahallemizin babasıydı, babamızı kaybettik. Sürekli aÄŸlıyoruz. Onun adını mahallemizde yaÅŸatacağız" dedi.

Bozkırın sesi kısıldı

CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, NeÅŸet ErtaÅŸ'ın her zaman sevgiyle saygıyla ve takdirle hatırlanacağını; en önemli kültür deÄŸerlerinden biri olarak gönülleri titreten türkü ve bozlaklarıyla kalplerde yaÅŸamaya devam edeceÄŸini bildirdi.

TBMM BaÅŸkanı Cemil Çiçek, NeÅŸet ErtaÅŸ'ın ölümüyle bozkırın sesinin kısıldığını ve Türk Halk MüziÄŸi'nde bir dönemin kapandığını ifade ederek, bozkırın tezenesinin Türk kültürüne verdiÄŸi hizmetin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, NeÅŸet ErtaÅŸ'ın ''bir gönül eri, 'Gönül Dağı' olmayı baÅŸarmış bir sanatçı olduÄŸunu belirterek, ''NeÅŸet ErtaÅŸ'ın adının milyonlarca seveni tarafından yaÅŸatılacağına, sanat üslubunun gelecek nesilleri etkilemeye devam edeceÄŸine yürekten inanıyorum'' dedi. BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bozkırın Tezenesi bil ki sazınla, sözünle öyle temiz bir hatıra bıraktın ki gönlümüz hep seni arayacak'' ifadelerini kullandı.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, ''Halk müziÄŸinin bu usta sesini yıllar yılı söylenecek türküleriyle hem yanımızda hissedecek, hem de yokluÄŸunu duyacağız'' deÄŸerlendirmesini yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı ErtuÄŸrul Günay, yakından tanıdığı ErtaÅŸ'ın büyük sanatına raÄŸmen mütevazı kimlikli, kiÅŸilikli bir insan olduÄŸunu söyleyerek, ''Bu kadar erken kaybedeceÄŸimizi düÅŸünmemiÅŸtim. Biraz daha uzun ömürlü olacağını umut ediyordum yaÅŸamının. Vefatından derin bir üzüntü duydum. Türk halk müziÄŸine uzun yıllar emek veren ve unutulmaz eserlere imza atan sevgili ErtaÅŸ, ülkemizin önemli bir kaybıdır'' diye konuÅŸtu.

UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım, yıllardır söylediÄŸi türkülerle gönüllerde taht kuran, 7'den 70'e herkesin beÄŸenisini kazanan, Anadolu'nun sesini gurbete taşıyan NeÅŸet ErtaÅŸ'ın kıymeti ve yokluÄŸunun, ölümünden sonra çok daha fazla hissedileceÄŸini bildirdi.

SAMANYOLUHABER  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.