Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Festival yerine barışa çağrı sesleri olacak

Yeşilpınar, her yıl düzenlediği kültür ve sanat festivali yerine 'Kardeş Kanına Hayır' diyecek.



Antakya’da küçük bir belde belediyesi olan YeÅŸilpınar, her yıl düzenlediÄŸi kültür ve sanat festivali yerine “KardeÅŸ Kanına Hayır” adı altında panel ve konferans etkinliÄŸi düzenleme kararı aldı. 25-26 AÄŸustos tarihlerinde düzenlenen etkinliÄŸe siyasi partiler de davet edildi. Ancak düzenleme komitesi iktidar partisi AKP’yi ‘savaşın sebebi olarak’ niteledi ve çağırmadı. Suriye’de süren iç savaÅŸkarşısında müdahale seçeneÄŸi tartışılırken barış çığlığı Antakya’dan yükseldi. Antakya Merkez’e baÄŸlı 4 bin nüfuslu YeÅŸilpınar beldesi, sekiz yıldır düzenlediÄŸi Defne Kültür ve Sanat Festivali’nin içeriÄŸini deÄŸiÅŸtirdi ve bu yıla özel olmak kaydıyla tüm etkinlikleri panellerle konferanslara ayırdı.

EtkinliÄŸi üstlenen YeÅŸilpınar Belediye BaÅŸkanı Malik Kılıç, festivalin içerik deÄŸiÅŸikliÄŸi hakkında “Bu yıl içinde bulunduÄŸumuz durum nedeniyle kültür sanat bölümünü kaldırıp söyleÅŸi, panel ve forum düzenleme kararını aldık. Suriye’de sürmekte olan ve bize de sıçramış bu savaÅŸta, akan kardeÅŸ kanını durdurmak için ‘barışa çığlık’ olmak istedik” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Politikacı, sanatçı ve Aydın olarak nitelenebilecek isimlere çAÄŸrı yaptıklarını da ifade eden Kılıç, savaÅŸ yanlısı olarak gördükleri kesim ve kiÅŸileri ise özellikle çağırmadıklarını belirtti. “Biz burada savaşın koÅŸullarının tartışılmasını istemiyoruz. SavaÅŸ olmaması için bu etkinliÄŸi düzenliyoruz. Burada barış, kardeÅŸlik ve savaÅŸa hayır temelinde konuÅŸmalar yapılacak. Bu yüzden karşıt görüÅŸler nedeniyle tatsızlık çıkmasın, tartışma olmasın diye düÅŸündük” diyen Kılıç, “Biz çağırmamış olsak da kendisini savaÅŸa karşı gören herkese kapımız yine de açık” dedi. Etkinlik düzenleme komitesi adına konuÅŸan avukat Efkan Bolaç da davetli listesinin savaÅŸa karşı duruÅŸ sergileyenlerden oluÅŸturulmasına dikkat ettiklerini söyledi. Yarayıcı, “Bu anlayış içinde savaÅŸa karşı olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümüz siyasi partilere de davet gönderdik. Ancak iktidar partisi temsilcilerini davet etmedik. Biz, iktidar partisinin bu savaşın sebebi olduÄŸunu düÅŸünüyoruz” diye konuÅŸtu.

Kimler katılıyor?
EtkinliÄŸe, Süleyman Çelebi, Ä°lhan Cihaner , Kamer Genç , HurÅŸit GüneÅŸ, Adnan Keskin, Gürsel Tekin ve Sırrı Süreyya Önder gibi milletvekilleri katılacaklarını bildirdi. Ä°lkay Akkaya, Cahit Berkay, Altan Erkekli, Bilgesu Erenus, Metin Kahraman ve Sadık Gürbüz gibi sanatçıların yanı sıra Ä°stanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali ÇerkezoÄŸlu, Halkevleri Genel BaÅŸkanı Oya Ersoy, DÄ°SK Genel Ä°ÅŸ Sendikası BaÅŸkanı Erol Ekici gibi sivil toplum örgütü temsilcileri de festivale katılacaklar arasında. ÖDP Genel BaÅŸkanı Alper TaÅŸ da etkinliÄŸe katılacağını açıklarken, sol tandanslı siyasi parti temsilcilerinin de katılımı bekleniyor. EtkinliÄŸe katılan gazeteci yazarlar arasında ise Ahmet Şık , Enver Aysever gibi isimler bulunuyor. EtkinliÄŸin yabancı konukları arasında Lazkiye Arap Yazarlar Sendika BaÅŸkanı Necdet Zereika da var.

RADÄ°KAL  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.