Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

RÄ°ZELÄ°LER;ANADOLU RENKLERÄ°NÄ° Ä°FTARDA BULUÅžTURDU

Dursun Ali YILMAZ İSTANBUL-Rize Dernekler Federasyonu ve Güneysu Derneği ortaklaşa düzenlediği 7 Bölge 7 İklim Platformununda destek verdiği iftar yemeği programı Çekmeköy Testi Restoranda yapıldı.?7 bölge, 81 tat buluşturma kapsamında düzenlenen yemeğe çok sayıda davetli katıldı.



          7 Bölgeden yemeÄŸe katılan Millet Vekilleri,Sivil toplum örgütleri,iÅŸ adamları,Bürokratları ve çok sayıda Anadolu mozaiÄŸini oluÅŸturan davetliler katılırken gecenin onur konuÄŸu ise Kosova Kamu yönetimi Bakanı Mahir YaÄŸcılar idi.

            Geceye Ak Parti Rize Millevekili Nüsret Bayraktar,Ä°stanbul Milletvekili Metin KÜLÜNK,Ä°stanbul Milletvekili Ä°smail safi,Osman Poyraz,Kastob baÅŸkanı Hasan EkÅŸi,Ankara Rize Dernekler Federasyonu BaÅŸkanı Süleyman Basa,Ridef onursal BaÅŸkanı Ahmet Yurtman,Ä°ÅŸ adamı Mahmut EkÅŸiÇekmeköy Belediye BaÅŸkanı Ahmet Poyraz katıldılar.

 

Gecede iftar yemeÄŸi sonrası konuÅŸmlar ile devam etti ve ilk konuÅŸmayı ev sahibi konumunda olan RÄ°DEF’in çiçeÄŸi burnunda baÅŸkanı Celal ERDO?AN yaptı.ErdoÄŸan konuÅŸmasında sevgi hoÅŸ görü ve kaynaÅŸmanın saÄŸlandığı Ramazan ve iftar yemeklerine vurgu yaptı.

         Geceye Rize’den ayağının tozu ile katılan Ak Parti Milletvekili Nüsret Bayraktar ise yaptığı konuÅŸmada “Hükümet ve vekilleri olarak bütün gücümüzle halkımızın mutluluÄŸu için var gücümüzle çalışıyoruz. Sadece ülkemiz için deÄŸil bütün mazlumlar için elimizden geleni yapıyoruz”dedi.

         Ä°ftar yemeÄŸine hem Rizeli hem Ä°stanbul milletvekili olan Ä°smail safı ise yaptığı konuÅŸmasında Arakan’daki Müslümanlara yapılan yardımlardan bahsetti ve “Bizler Türkiye devleti olarak sadece ülke içindeki vatandaÅŸlarımıza deÄŸil dünyada açlık sefalet içinde olan Müslüman kardeÅŸlerimiz ede destek olmaya çalışıyoruz,çalışmaya devam edeceÄŸiz” dedi.

        Gecede Yurt dışından katılan konuklardan Kosova Kamu yönetimi Bakanı Mahir YaÄŸcılar birer konuÅŸma yaptı.Gecede ayrıcaÇekmeköy Belediye BaÅŸkanı Ahmet POYRAZ, Kastob BaÅŸkanı Hasan Eksi’de konuÅŸma yaptı..

        En hararetli konuÅŸmayı milletvekili Metin Külünk yaptı.Külünk konuÅŸmasında ise “ Bir zamanlarda bu vatandan göçüp Kosova’da vatan tutmuÅŸ ve buradan gittiklerini ata yurtlarının burası olduÄŸunu yeni öÄŸrenmeye çalışan bu kardeÅŸlerimize bizler Türkiye olarak sahip çıkmalıyız.ve Çıkacağız da,Bizler bu coÄŸrafyada önemli abi ülke durumundayız.Türkiye Musul’suz Kerküksüz Türkiye olamaz bizler bu coÄŸrafyada her daim söz sahibi olmalıyız”dedi.

 

Rize Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Kazdal ve Ä°ETT Danışmanlarından Osman Akarsu,Fatih Sultan Kar ve dostları aynı masayı paylaÅŸtılar

 

Daha sonra konuklara ve davetlilere Ridef’in hazırlamış olduÄŸu hediyeler verildi.Hatıra FotoÄŸrafı çekilerek iftar yemeÄŸine katılanlar bir dahaki Ä°ftar yemeÄŸinde buluÅŸmak dilekleri ile ayrıldılar. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.