Sosyal Medya

POLİTİKA

BİZİM DERDİMİZ HİZMET?

Başbakan Erdoğan ın yaptığı sürpriz gel teklifinin ardıdan HAS Partiyi kapatarak AK Parti ye katılmaya prensip olarak evet diyen Numan Kurtulmuş a konuk olduk. Balgat?ta İl başkanları toplantısından sonra konuştuğumuz Kurtulmuş, ?Makam mevki derdi olmadığını, millete hizmete kendilerini adadıklarını? söyledi.



O bir Karadenizli

‘Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarını kamuoyu yakından tanıyor. HAS Partide en zor şartlarda mücadele eden arkadaşlarımızı herkes tanıyor. Hiçbirimizin ne makam, mevki derdi vardır, ne para pul derdi vardır, ne servet derdi vardır. Bizim derdimiz kişiler, partiler değildir. Bizim derdimiz, bu milletin gerçekten en ileri noktaya gitmesidir. Bizim derdimiz, bizim medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek bir kararlılığı ortaya koymaktır. Dün bu konudaki görüşlerimizi söylüyorduk. Bugün de söylüyoruz. Yarın da söyleyeceğiz. Ve hayatımızın sonuna kadar medeniyet siyaseti adı altında anlatmaya çalıştığımız görüşlerimizi dile getireceğiz, uygulamaya gayret edeceğiz.’

Kardeşliğe dayalı siyaset

Bu sürece kamuoyunda gösterilen yoğun ilginin nedeninin, HAS Parti kurulduğu günden 21 ?BİZİM DERDİMİZ HİZMET?itibaren dile getirdiği siyaset çerçevesi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, ‘Yani sözünün, projelerinin, görüşlerinin ve programının doğruluğudur. Sözümüzün gücü bu ilginin arkasındaki en temel nedendir’ dedi. Kurtulmuş, partisinin kurulduğundan bu yana beş ana söylemle yola çıktığını belirterek, en temel önerilerinin, yeni Türkiye’nin inşası olduğunu kaydetti. Barış, adalet ve kardeşliğe dayalı toplumsal barışın sağlanmasını amaçladıklarını anlatan Kurtulmuş, terör sorununun ortadan kaldırılması için neler yapılması gerektiğini de sık sık dile getirdiklerini hatırlattı.

Sosyal adalet sağlanmalı

Türkiye’de sosyal adaletin sağlanması ve bireysel özgürlüklerin daha ileri noktaya getirilmesi konusundaki görüşlerini de her zaman paylaştıklarını ifade eden Kurtulmuş, Türkiye’de kadroların değil, sistemin değişmesini esas alan bir programla hareket ettiklerini bildirdi. Kurtulmuş, 21. yüzyıl Türkiye’sinin bu beş temel üzerinde yükseleceğini ve bunları söylemeye devam edeceklerini vurguladı.

İstişareler sürüyor

Bütünleşme sürecine ilişkin bildiği bütün konuları, konu kamuoyuna yansıdığı ilk günden itibaren bütün şeffaflığıyla başta çalışma arkadaşları olmak üzere bütün Türkiye kamuoyuyla paylaştığını söyleyen Kurtulmuş şöyle dedi:

‘İki hafta önce il başkanları toplantımızı yaptık. Yeniden il başkanları toplantımızı yapmamızın sebebi bu konuyla ilgili gelişmeleri birinci ağızdan il başkanı arkadaşlarımızın duyması ve bütün detayları tüm şeffaflığıyla, çıplaklığıyla görmeleri ve değerlendirmeleri içindir. Bu istişarelerimizi sürdürüyoruz. Genel İdare Kurulu’ndaki arkadaşlarımızı dinleyeceğiz ve sonuçta inşallah milletimiz, memleketimiz için hayırlı olan bir sonuca doğru ulaşacağımızı ümit ediyorum.’

Uzun zaman almayacak

Kurtulmuş, istişarelerin ardından kararın ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine ‘Çok uzun sürmeyecek bir süreçtir. Arkadaşlarımızla görüşeceğiz, herkes söyleyeceği ne sözü varsa bunları söyleyecek. Şu anda istişarelerimiz devam ediyor. Çok uzun olmayacak bir süreçte de inşallah geldiğimiz noktayı kamuoyuyla paylaşacağız’ dedi.

‘Makam, mevki için böyle bir şekilde davranmayacağımızı bütün Türkiye biliyor. Kimin ne söylediği de hiç umurumda değil, eğer Numan Kurtulmuş ve arkadaşları makam, mevki beklentisi içerisinde olsaydı şimdiye kadar elli bin kere olurdu. Bunu da bütün Türkiye11 ?BİZİM DERDİMİZ HİZMET? biliyor. Bu, yeni Türkiye’nin inşası konusunda bir bütünleşme teklifidir. Türkiye’nin bütünüyle demokratikleşmesi, Türkiye’de bizim medeniyet siyaseti dediğimiz genel çerçeve içerisinde siyasette bir güç birliği yapılması, bir ileri adım, bir yenilenme ruhunun ortaya konulması şeklinde bir teklifte, davette bulunuldu. Bunu değerlendiriyoruz. Şunu söyleyeyim:

Kimse Numan Kurtulmuş nerede ne demişti telaşında olmasın. Numan Kurtulmuş siyasete başladığı ilk günden itibaren söylediği bütün sözlerinin hayatının sonuna kadar arkasında olacak.’ 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.