Sosyal Medya

GÃœNCEL

Kurtulmuş'un transferi nasıl yorumlanıyor?

Numan Kurtulmuş'un AK Parti saflarına katılıyor olması iki farklı görüşü doğurdu.



BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan'ın HAS Parti Genel BaÅŸkanı Numan KurtulmuÅŸ'a yaptığı 'bütünleÅŸme' daveti, partide tartışmaya neden oldu. Davetin KurtulmuÅŸ tarafından olumlu karşılanmasına tepki gösteren HAS Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet BekaroÄŸlu, "HAS Parti, kapanıyor, görüntü budur. Genel BaÅŸkan'ın partimizi bırakıp iktidar partisine niçin gittiÄŸini anlamış deÄŸiliz." dedi. KurtulmuÅŸ ise bu tepkiye, "Ben söyleyeceÄŸimi söyledim, o da (BekaroÄŸlu) söyleyeceÄŸini söyledi." ÅŸeklinde karşılık verdi.

BekaroÄŸlu, dün partisinin Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanlığı'nda düzenlediÄŸi basın toplantısında, ErdoÄŸan'ın KurtulmuÅŸ ile yaptığı görüÅŸmeye iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. HAS Parti'nin kapatılıp AK Parti'ye katılması çalışmalarının yapıldığını savunan BekaroÄŸlu, "Bu iÅŸ bizce bitirilmiÅŸ bir iÅŸtir, ÅŸimdi formaliteler yürütülüyor. Böyle olmasına raÄŸmen il baÅŸkanları ve kurucular kurulu toplantılarına katılıp düÅŸüncelerimizi ifade edeceÄŸiz." diye konuÅŸtu. AK Parti hükümetinin iç ve dış politikalarını eleÅŸtiren BekaroÄŸlu, HAS Parti'yi doÄŸuran koÅŸulların olduÄŸu gibi durduÄŸunu ileri sürdü. Ardından ÅŸunları kaydetti: "Ä°ki yıl önce bunları söyleyen Numan KurtulmuÅŸ ÅŸimdi ne oldu da böyle bir AK Parti'ye geçiyor? Öyle anlaşılıyor ki KurtulmuÅŸ, Kurucular Kurulu marifetiyle partiyi kapatıp AKP'ye geçecektir. Bu parti fiilen kapanmıştır. Sayın KurtulmuÅŸ'un AKP'ye geçmesi yeni bir travmadır." BekaroÄŸlu, bir gazetecinin, "Açıklamalarınız istifa etmiyorsunuz anlamına mı geliyor?" sorusuna da, "Evet, süreç netleÅŸene kadar buradayız." cevabını verdi.

KurtulmuÅŸ da cuma namazını Fatih Camii'nde kıldı. Çıkışta gazetecilerin Bekar-oÄŸlu'nun açıklamalarını nasıl deÄŸerlendirdiÄŸi yönündeki sorusu üzerine, "Ben söyleyeceÄŸimi söyledim, o da söyleyeceÄŸini söyledi." dedi.

BütünleÅŸme AK Parti içinde de deÄŸerlendiriliyor. BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ardından diÄŸer bir baÅŸbakan yardımcısı Bekir BozdaÄŸ da bütünleÅŸmeye destek verdi. A Haber kanalında konuÅŸan BozdaÄŸ, "KurtulmuÅŸ, bizim siyasetimizin gelenekleri içinde yetiÅŸmiÅŸ bir insanımız." dedi. "KurtulmuÅŸ, liderlik koltuÄŸuna oturursa bu parti içinde bir sıkıntı oluÅŸturur mu?" sorusu üzerine de bunun AK Parti içinde herhangi bir sıkıntıya yol açmayacağının altını çizdi.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.