Sosyal Medya

POLİTİKA

Okumuş, İngiliz başkana kemençe çaldırdı!

Londra?nın Türk kökenli belediye başkanı Boris Johnson Rizeli Mehmet Okumuş?un kendisine hediye ettiği kemençeyi çaldı.



Kemençeyi hediye eden “müthiş Türk' lakaplı Rizeli Mehmet Okumuş Johnson’a “başkakanımız da Rizeli, bu kemençeyi çalan başbakan oluyor." dedi.

Kemençeyi oldukça ilginç bulan Johnson, çalmayı da denedi. Bu sırada Okumuş Jonhson’a “Türkiye Cumhuriyeti Başkakanı da bu kemençenin geldiği yer olan Rizeli. Bizde bir inanış vardır: Eğer kemençe çalamazsan Başbakan olamazsın, iki dönem üst üste başkan seçildiniz umarım gelecekte de İngiltere’nin başbakanı olursunuz” dedi.

okumus1.jpg

Kemençenin nasıl çalındığını gösteren Okumuş’u dikkatlice izleyen Johnson, büyük büyükannesinin de Karadeniz’den geldiğini söyledi.

Daha önce de eski İngiltere başkakanı Gordon Brown ve Dışişleri Bakanı David Miliband’a rize çayı hediye eden Okumuş gündem yapmıştı.

okumus3.jpg

Türk kökenli olmaktan gurur duyuyorum

Türkiye’de yayınlanan bir ekonomi dergisinin düzenlediği yarışmada en başarılı belediye başkanı ödülüne layık görülen Johnson’a ödülünü vermek üzere bir araya gelinen buluşmada Johnson,Türk kökenli olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

okumus2.jpg

Gelecek yıl Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyleyen Johnson her iki ülke arasında ekonomik ilişkileri daha da ilerletmeyi amaçladıklarını belirterek Türkiye’nin küresel ekonomi içindeki başarısının açık bir şekilde görülebildiğini ayrıca Türk yatırımını Londra’da daha fazla görmek istediklerini belirtti. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.