Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Okumuş, İngiliz başkana kemençe çaldırdı!

Londra?nın Türk kökenli belediye başkanı Boris Johnson Rizeli Mehmet Okumuş?un kendisine hediye ettiği kemençeyi çaldı.



Kemençeyi hediye eden “müthiÅŸ Türk' lakaplı Rizeli Mehmet OkumuÅŸ Johnson’a “baÅŸkakanımız da Rizeli, bu kemençeyi çalan baÅŸbakan oluyor." dedi.

Kemençeyi oldukça ilginç bulan Johnson, çalmayı da denedi. Bu sırada OkumuÅŸ Jonhson’a “Türkiye Cumhuriyeti BaÅŸkakanı da bu kemençenin geldiÄŸi yer olan Rizeli. Bizde bir inanış vardır: EÄŸer kemençe çalamazsan BaÅŸbakan olamazsın, iki dönem üst üste baÅŸkan seçildiniz umarım gelecekte de Ä°ngiltere’nin baÅŸbakanı olursunuz” dedi.

okumus1.jpg

Kemençenin nasıl çalındığını gösteren OkumuÅŸ’u dikkatlice izleyen Johnson, büyük büyükannesinin de Karadeniz’den geldiÄŸini söyledi.

Daha önce de eski Ä°ngiltere baÅŸkakanı Gordon Brown ve DışiÅŸleri Bakanı David Miliband’a rize çayı hediye eden OkumuÅŸ gündem yapmıştı.

okumus3.jpg

Türk kökenli olmaktan gurur duyuyorum

Türkiye’de yayınlanan bir ekonomi dergisinin düzenlediÄŸi yarışmada en baÅŸarılı belediye baÅŸkanı ödülüne layık görülen Johnson’a ödülünü vermek üzere bir araya gelinen buluÅŸmada Johnson,Türk kökenli olmaktan gurur duyduÄŸunu söyledi.

okumus2.jpg

Gelecek yıl Türkiye’yi ziyaret edeceÄŸini söyleyen Johnson her iki ülke arasında ekonomik iliÅŸkileri daha da ilerletmeyi amaçladıklarını belirterek Türkiye’nin küresel ekonomi içindeki baÅŸarısının açık bir ÅŸekilde görülebildiÄŸini ayrıca Türk yatırımını Londra’da daha fazla görmek istediklerini belirtti. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.