Sosyal Medya

Beykoz Çayır Festivali, 23 Haziran'da başladı

Beykoz Çayır Festivali, 23 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Beykoz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, festivalde, Türk Müziği'nin usta yorumcuları Muazzez Ersoy, Orhan Hakalmaz, Mustafa Ceceli, Mustafa Sandal, Gülay, Turgay Başyayla gibi en sevilen şarkılarıyla Beykozlular'la buluşacak.



Beykoz Çayırı’nda Muazzez Ersoy rüzgarı
Türk Sanat MüziÄŸinin usta yorumcusu Muazzez Ersoy, Beykoz Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediÄŸi ‘Çayır Festivali’nde sahne aldı.

 
Çayır festivalinin ilk konuÄŸu olan Türk müziÄŸinin “taçsız kraliçesi”  Ersoy, yaklaşık 30 bin kiÅŸiye eÅŸsiz konser verdi. 12 albümden oluÅŸan “Nostalji” albümlerinden seçkin eserleri seslendiren Ersoy, özellikle “Sevemedim Karagözlüm, “Kıskanırım”, “Zor dostum zor” adlı eserlerini yorumladı. Özellikle Yıldırım Gürses ve Orhan Gencebay gibi müziÄŸin ustalarını anan Muazzez Ersoy’a Belediye BaÅŸkanı Yücel Çelikbilek ilçenin sembolü olan ÇeÅŸm-i Bülbül takdim etti. 

 

 

 

Beykoz’da festival coÅŸkusu baÅŸlıyor…

 

Beykozluları birlik ve dayanışma duygularıyla her yıl bir araya getiren “Geleneksel Beykoz Çayır Festivali”; Toplu Nikah Töreni, Toplu Sünnet Åžöleni, sevilen sanatçıların katılımı ve yöre geceleriyle bu yıl da renkli etkinliklere evsahipliÄŸi yapacak.

23 Haziran-7 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan Beykoz Çayır Festivali’nde, Türk MüziÄŸi’nin usta yorumcuları Muazzez Ersoy, Orhan Hakalmaz, Mustafa Ceceli, Mustafa Sandal, Gülay ve Turgay BaÅŸyayla, en sevilen ÅŸarkılarıyla Beykozlularla buluÅŸacak.

Tarihi Beykoz Çayırı’nda 15 gün boyunca Beykoz’un kültürel zenginliÄŸinin sergileneceÄŸi festivalin ilk gününde, Türk Sanat MüziÄŸi’nin sevilen yorumcusu Muazzez Ersoy, beÄŸenilen ÅŸarkılarıyla ilçe sakinlerinin karşısına çıkacak. Halk MüziÄŸi’nin yanık sesi Gülay’ın 24 Haziran Pazar günü vereceÄŸi konserde ise, Anadolu’nun ezgileri Beykoz semalarında yankılanacak.

 

600 çocukla sünnet heyecanı…

Ä°lçeye kültürel canlılık getiren festival, Toplu Nikah Töreni ve Toplu Sünnet Åžöleni ile her yıl sosyal dayanışmaya da sahne oluyor. Beykoz Belediyesi, bu yıl ihtiyaç sahibi 600 çocuk için animasyon ve gösterilerin yer aldığı Toplu Sünnet Åžöleni düzenleyecek. Hijyenik koÅŸullarda sünnet ettirilen miniklerin ÅŸölenine, ilçe sakinleri de tanıklık edecek.

2

Çeyizler, Beykoz Belediyesi’nden…

Beykoz Çayır Festivali kapsamında, maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen çiftler, rüya gibi bir törenle dünya evine girecek. Toplu Nikah Töreni’yle evlenecek çiftlere, Beykoz Belediyesi tarafından beyaz eÅŸya ve ev eÅŸyasından oluÅŸan çeyizleri hediye edilecek.

Anadolu’nun renkleri biraraya geliyor…

Anadolu’nun tüm renklerinin bir araya geleceÄŸi festivalde; Karadeniz’den DoÄŸu Anadolu’ya, Orta Anadolu’dan Trakya’ya kadar 15 farklı yöre derneÄŸi, kendilerine ayrılan gecelerde gelenek ve ananelerini sergileyecek.

Tarihi Beykoz Çayırı’nın çevresinde kurulacak standlarda; yöresel ürünlerin tanıtımı, satışı ve sunumu da yapılacak.

3

 4

   1

 

  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.