Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Şevval Sam canlı yayında kendini savundu

Muhafazakar kesimi ayaklandıran sözleriyle gündeme oturan Sam, kendini savundu.



BaÅŸörtüsüne hakaret ettiÄŸi iddiasıyla muhafazakarların tepkisini çelen ÅŸarkıcı Åževval Sam, canlı yayında iddialara yanıt verdi. CNN Türk ekranında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Sam suçlamaları red etti. Van'da Toplum gönüllüleri Vakfı tarafından öÄŸrenciler için düzenlenen söyleÅŸide "baÅŸörtüsü tekstil malzemesidir" dediÄŸi iddia edilen Sam, böyle bir ifade kullanıp kullanmadığını net olarak belirtmese de her türlü farklılığa saygılı olduÄŸunu söyledi. "Ben bu kadar barıştan düÅŸünce özgürlüÄŸünden söz ederken baÅŸörtüsü bez parçasıdır diyebilir miyim?" diyerek iddiaları red eden Sam herkesin farklılıklarına saygı duyduÄŸunu söyledi. 

"BARIÅžTAN, SEVGÄ°DEN, KARDEÅžLÄ°KTEN SÖZ ETTÄ°M"

"O kadar çok iddia ortaya atıldı ki hiç önemli bulmasam da bu açıklamayı yapmak zorunda kalıyorum. Ben üniversiteleri çok önemsiyorum. Orada da öÄŸrencilere seslendim. Bana yapılan bütün kötülüklere teÅŸekkür ettim. Böyle baÅŸlayan çok güzel bir sohbetti. Salonun üçte ikisi baÅŸörtülüydü. Bir öÄŸrenci "ben baÅŸörtülüyüm ama arkadaşım deÄŸil ve biz çok iyi anlaşıyoruz" dedi. Ben de iÅŸte budur mesele dedim. Aslında dostluÄŸa dair bir ÅŸey söyledim. EÄŸer 20 yıl önce bu meseleyi halletseydik bugün bunları konuÅŸmayacaktım dedim. Gerçekten böyle bir ÅŸey kullandım mı diye ÅŸüphe ettim hatta. Ancak barıştan ve dostluktan, kardeÅŸlikten, ifade ve düÅŸünce özgürlüÄŸüncen söz ettim. Bu ülkenin her yanında aynı duygularla söylüyorum ÅŸarkılarımı. Dünyadaki bütün farklılıklar benim için zenginliktir. Ben bu kadar barıştan düÅŸünce özgürlüÄŸünden söz ederken baÅŸörtüsü bez parçasıdır diyebilir miyim?

"BURASI ANADOLU BEN ANADOLULUYUM"

Seni tanıyanlar böyle bir ÅŸey söylemeyeceÄŸini bilir zaten. Ama sosyal medyadaki o kulaktan kulaÄŸa yayılan ve altıncı kiÅŸiden sonra bambaÅŸka bir yere varan iddialara benziyor bu... Aslında iddia edilenen tam tersini söylüyorsun..

"Ä°nsanlar özgür olsunlar, düÅŸüncelerinden dolayı suçlanmasınlar diyordum. Ama aynı ÅŸeyle suçlanıyorum ÅŸu anda. Birinin diÄŸerinden üstün görmesi benim düÅŸüncelerime aykırı. Burası Anadolu, ben Anadoluluyum diyorum. Biz deÄŸil miyiz Mevlana'yı dünyaya tanıtan. Bunu sadece bayrak gibi sallayıp içini doldurmazsak olur mu?"

"ÖYLE BÄ°R ÅžEY DESEM GENÇLER Ä°TÄ°RAZ ETMEZ MÄ°YDÄ°?"

Bu iddialara konu olan baÅŸörtülü arkadaÅŸ ne diyor bu duruma?

"Ben ondan böyle bir ÅŸey talep etmek istemedim. Gençler barışçıl olun, farklı olana saygı duyun dediÄŸim bir konuÅŸmada eÄŸer böyle bir ÅŸey söylersem onlar da itiraz etmez mi? Üniversiteli gençler bunlar sonuçta... Belki de kendimi gerçekten ifade edememiÅŸ olabilirim. Ama öze odaklanmak gerekir, ne dediÄŸim anlaşılmıyor mu?"

"MEDYA BÄ°ZÄ° BU TUZAKLARA DÜÅžÜRMESÄ°N"

Senin baÅŸörtüsüyle bir derdin var mı? Bazen insanın aÄŸzından bir cümle çıkar bütünden kopuk olabilir...

"6 milyar farklı parmak izi varsa hepimizin bir özü ve varoluÅŸ tarzı var. Aynanın karşısında bir tert yapsınlar. Bana olan bütün öfkelerini ve kızgınlıklarını yansıtsınlar. Sonra da sevgi ve barışı yansıtsınlar. Hangisi daha güzel? Ben geniÅŸ kitlelerle temas halinde olan bir sanatçıyım. Ömrümün sonuna kadar barış ve sevgiyi amaçlayacağım. Ä°nsanları barışa ve sevgiye davet ediyorum. Medyaya da rica ediyorum. DüÅŸüncelerimin özünü görsünler. Bizi bu tuzaklara düÅŸürmesinler."  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.