Sosyal Medya

GÃœNCEL

Şanlıurfa cezaevinde yangın: 13 kişi öldü!

Şanlıurfa Cezaevinden yangın çıktı, 13 mahkum yangında feci şekilde can verdi.



Åžanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde dün gece henüz bilinmeyen bir sebeple olaylar çıktı. Bu sırada adli mahkumların kaldığı koÄŸuÅŸlardan biri ateÅŸe verildi. Olaylarda 13 mahkum çıkan yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti, 5 mahkum da yaralandı. Eyyübiye Mahallesi'ndeki cezaevinde bir koÄŸuÅŸta mahkumlar arasında kavga çıktı. Daha sonra kavga eden grup yatakları ateÅŸe verdi. Çıkan yangın ve duman yandaki diÄŸer koÄŸuÅŸları sardı. Ä°tfaiye ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın bir süre sonra söndürüldü.

Åžanlıurfa E Tipi Cezaevi'ne gelen ambulanslarla dumandan etkilenen bazı tutuklular Åžanlıurfa EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi ile çevredeki hastanelere kaldırıldı. Dumandan zehirlenen 13 mahkumun hayatını kaybettiÄŸi öÄŸrenildi. 5 kadar mahkumun da yaralandığı ve kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındıkları belirtildi. Yaralılardan 2'sinin durumu ağır. Åžanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet LikoÄŸlu da cezaevine gelerek, polis ekiplerinin çalışmasını koordine etti. Bu arada olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri cezaevi çevresinde önlem aldı. Bazı tutuklu yakınları da cezaevine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Olay yerine gelen Vali Celalettin Güvenç, C-15 koÄŸuÅŸunda kalan birkaç mahkum arasında çıkan tartışma sonucu mahkumların yatakları ateÅŸe verdiÄŸini söyledi.

BAÅžBAKAN: ÖLENLERE RAHMET DÄ°LÄ°YORUM

Meksika gezisi öncesi havalimanında gazetecilerin cezaevi yangınıyla ilgili sorularını cevaplayan BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan ise, "Kendilerine rahmet diliyorum. Konuyla ilgili olarak gerek Adalet Bakanım, gerek Åžanlıurfa Valimle görüÅŸtüm. Yangının çıktığı koÄŸuÅŸu gezmiÅŸ valim. Bu konuyla ilgili ciddi bir teftiÅŸin yapılmasını istedik. SaÄŸ çıkan mahkumlardan biri de 'arkadaÅŸlar arasında kavga çıktı ve koÄŸuÅŸu ateÅŸe verdiler' demiÅŸ. KoÄŸuÅŸun 18 kiÅŸilik kapasiteye uygun olmadığı da söyleniyor. Bunların incelenmesini Adalet Bakanı'ndan isteyeceÄŸim." dedi.

VALÄ°'DEN AÇIKLAMA

Åžanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Åžanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde çıkan yangında, 13 kiÅŸinin öldüÄŸünü, 5 kiÅŸinin yaralandığını söyledi.

Güvenç, yangının meydana geldiÄŸi cezaevinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Olayın cezaevinin adli tutuklularının bulunduÄŸu koÄŸuÅŸta meydana geldiÄŸini ifade eden Güvenç, siyasi suçlularla ilgisinin olmadığını belirterek, ÅŸunları kaydetti:

''Mahkumlar kendi aralarında yaptıkları kavga sonucunda yatakları yakıyorlar. Maalesef kapıların açılmasına kadar geçen sürede böyle bir olay yaÅŸadık. Cezaevinde durum ÅŸu anda sakin. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına baÅŸladı. 13 ölümüz var, 2 ayakta tedavi gören ÅŸu anda cezaevinde, 3 tanesinin de hayati tehlikesi yok ama hastanede tedavi görüyor.''

Vali Güvenç, bir gazetecinin yangının KCK davasından tutuklu BDP Åžanlıurfa Milletvekili Ä°brahim Ayhan'ın bulunduÄŸu koÄŸuÅŸta meydana gelip gelmediÄŸine iliÅŸkin sorusunu, ''Sayın Ä°brahim Ayhan'ın bulunduÄŸu koÄŸuÅŸla ilgisi yok. Ben içeri girdim gördüm. Olay tamamen ayrı koÄŸuÅŸlarda olmuÅŸ'' diye cevaplandırdı.

Bu arada açıklamanın yapıldığı sırada cezaevi çevresinde bekleyen ve barikatı aÅŸarak içeri girmek isteyen gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.