Sosyal Medya

Hemşinli Değil Endenozyalı Bunlar

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 10'uncusu Rize'de yapıldı. Endonezya'dan gelen kız öğrenciler karadeniz yöresi halk oyunları gösterisi sundu.



Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 10'uncusu 21 ülkeden 65 öÄŸrencinin katılımı ile Rize'de gerçekleÅŸtirildi.

Rize Yeni Åžehir Stadyumu'ndaki olimpiyatları Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarlığı görevine atanan Rize Valisi Seyfullah HacımüftüoÄŸlu, Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı ile yaklaşık 16 bin kiÅŸi izledi. Olimpiyatlar Kazakistan ve Filipinler'den gelen öÄŸrencilerin ortak olarak seslendirdiÄŸi ve diÄŸer ülke öÄŸrencilerinin koro halinde eÅŸlik ettiÄŸi 'Bayram ola, insanlık el ele' ÅŸarkısı ile baÅŸladı. Daha sonra 21 ülkeden gelen öÄŸrencilerin seslendirdiÄŸi türküler, dans ve horon gösterileri ile devam etti.

olimpiyat3.jpg

ENDONEZYA EKÄ°BÄ°NDEN KARADENÄ°Z HORONU

Endonezya'dan gelen kız öÄŸrenciler karadeniz yöresi halk oyunları gösterisi sundu. Kemençe eÅŸliÄŸinde Akçabat yöresi horonunu baÅŸarı ile oynayan Endonezyalı öÄŸrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı. Ardından sahneye çıkan Brezilyalı bir kız öÄŸrenci Kazım Koyuncu' nun 'Hayde' türküsünü, Iraklı bir erkek öÄŸrenci de karadeniz yöresine ait 'Gelinlere çayda yok' türküsünü seslendirdi. Program diÄŸer ülke öÄŸrencilerinin seslendirdiÄŸi karadeniz yöresi türküleri ve oyunlarıyla devam etti.

olimpiyat2.jpg

YaÄŸmur altında yaklaşık 2 saat süren etkinliÄŸin finalinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı bir konuÅŸma yaptı. Yazıcı, "Bu etkinliÄŸin içerisinde sevgi var, dostluk var, kardeÅŸlik var, selam var, kelam var. Bunları gördükçe, özellikle Türkçe dilini konuÅŸan dünyanın her kıtasında olan bu gençleri gördükçe, dünyanın geleceÄŸine dair ümitlerimiz, geleceÄŸin çok daha güzel olacağını, kardeÅŸliÄŸin, dostluÄŸun demokrasinin bütün dünyada egemen olacağına iliÅŸkin kanaatlerimiz çok daha yüksek. Bu hareket, insani özellikleri bünyesinde barındırıyor. Irk ayrımı yok, cinsiyet yok, dinsel farklılık yok, insanlık var, doÄŸru var. DoÄŸru neredeyse dünyanın hangi coÄŸrafyasındaysa onu Türkçe'ye taşımak ve paylaÅŸmak var. Bu nedenle bu etkinliÄŸi on yıldan bu yana giderek artan bir tempoyla gerçekleÅŸtirme noktasında emeÄŸi geçen herkese duasıyla, parasıyla zaman ayırarak destek veren herkese teÅŸekkür ediyorum" dedi.
 olimpiyat1.jpg
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.