Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Türkiyede Anayasa yapmanın iklimi tam da bu zamandır

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen Türkiyenin en önemli siyasi sorununun yeni anayasa yapmak olduğuna inandıklarını belirtti.



''Türkiye'de yeni bir anayasa yapmanın iklimi tam da bu zamandır''

 
HAS Parti Genel BaÅŸkanı Numan KurtulmuÅŸ, Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanlığında düzenlenen ''Ä°stanbul ve Çevre Ä°l TeÅŸkilatları Bölge Toplantısı''nda yaptığı konuÅŸmada, Türkiye'nin en önemli siyasi sorununun yeni anayasa yapmak olduÄŸuna inandıklarını belirtti. Yeni anayasanın sadece bir fantezi ve eski anayasanın adı ''eski'' olduÄŸu için deÄŸil, Türkiye'deki eski anayasanın neden olduÄŸu siyasal sistemin Türkiye'yi taşıyamaması nedeniyle zorunlu olduÄŸunu anlatan KurtulmuÅŸ, ''Kürt ve Alevi meselesi, geniÅŸ dindar kitlelerin özgürlükleri, ülkedeki temel hak ve özgürlükler ve yeni bir Türkiye'nin inÅŸa edilmesi gibi son derece zaruri bir süreci baÅŸlatmanın ilk adımı, yeni anayasayı ortaya koymaktır'' ÅŸeklinde konuÅŸtu.


KurtulmuÅŸ, başından bu yana yeni anayasa ihtiyacına dikkat çekmelerine raÄŸmen, Türkiye'de bunu yapmak için iktidara gelenlerin yeni anayasa yapmak için ortaya konulan her türlü adımı tıkadıklarını ifade ederek, yeni anayasa yapacak bir parlamentonun bu kadar çok kavga etmemesi ve her konudan yeni bir çatışma alanı çıkarmaması gerektiÄŸini söyledi. ''Ne yazık ki 7-8 aylık bir parlamento olmasına raÄŸmen bu parlamento, eski, yaÅŸlı ve yorulmuÅŸ bir parlamentodur ve yeni bir anayasayı yapmaktan uzak görünüyor'' diyen KurtulmuÅŸ, ''Kaldı ki böyle bir ortamda Sayın TBMM BaÅŸkanı Cemil Çiçek'in 'Türkiye'de yeni anayasa yapmayı mümkün kılacak iklim yok' sözlerini son derece yadırgıyorum. EÄŸer Türkiye'de yeni anayasayı yapmayı saÄŸlayacak iklim yoksa, bu iklimi deÄŸiÅŸtiren, bu iklimi bozan milletin kendisi deÄŸil, milletin seçerek parlamentoya gönderdiÄŸi siyasi partilerdir'' dedi.
 

KurtulmuÅŸ, hiçbir partinin yeni anayasanın nasıl olması gerektiÄŸi konusunda bir görüÅŸünün olmadığını savunarak, HAS Parti'nin bu parlamentonun açıldığı ilk günden bu yana, yeni bir anayasanın nasıl olması gerektiÄŸi konusunda yaptığı çalışmaları TBMM ile paylaÅŸtığını anlattı.   HAS Parti Genel BaÅŸkanı KurtulmuÅŸ, ÅŸunları kaydetti: ''Türkiye'de yeni bir anayasa yapmanın iklimi tam da bu zamandır. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiç bir döneminde ÅŸartlar, hiç bu kadar yeni bir anayasanın yapılmasına müsait olmamıştır. Milletin talebi dünden daha güçlenmiÅŸ bir ÅŸekilde devam etmektedir. Sorun, millet veya milletin yöneliminde deÄŸil, milletin oylarıyla parlamentoya seçilenlerin duyarsızlığı, kararsızlığı ve ürkekliÄŸindedir. Halkın sadece oy mekanizması olduÄŸu bir sistemi deÄŸil, halkın sistemin sahibi olduÄŸu bir Türkiye inÅŸa edelim.''


SURÄ°YE'DEKÄ° OLAYLAR
Suriye'deki olaylara da deÄŸinen Numan KurtulmuÅŸ, ülkedeki çözüm için bölge dışı ülkelerin devreye girmemesi ve bölge ülkelerinin kendi içerisinde bu sorunu çözmesi gerektiÄŸini söyledi. KurtulmuÅŸ, Suriye rejiminin yıkılabilmesi için ancak rejiminin arkasında duran güçlerin desteÄŸini çekmesiyle mümkün olacağını belirterek, Rusya, Ä°ran, Çin ve bazı ülkelerin Esad rejimine verdiÄŸi desteÄŸi olduÄŸu sürece, rejimin ortadan kalkmasının çok zor olduÄŸunu kaydetti.  Bu sorunu baÅŸta Türkiye ve Ä°ran olmak üzere, bölge ülkelerinin kendi içerisindeki inisiyatiflerle çözmesi gerektiÄŸini dile getiren KurtulmuÅŸ, ''Bunu sürekli söylüyoruz. Ancak bugün gelinen noktada, Suriye'de ÅŸu an masum binlerce insan öldürülüyor. Bu kanın durdurulması lazım. Bu kanın durması için baÅŸta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinin bu iÅŸin içerisine elini koyması lazım. Suriye'de daha fazla kan topraÄŸa düÅŸüyor. Maalesef, korkarım ki bu kan sadece Suriye ile ilgili deÄŸil. Bu kan giderek bölgede bir çatışmanın da fitilini ateÅŸliyor'' ÅŸeklinde konuÅŸtu. KurtulmuÅŸ, Afganistan'da helikopterin düÅŸmesi sonucu 12 Türk askerinin ÅŸehit olmasına da deÄŸinerek ÅŸunları söyledi: ''Türk askerin Afganistan'da ne iÅŸi var' dedikçe, maalesef 'Biz büyük bir ülkeyiz, Afganistan'a gitmemiz gerek' deniliyor. Atalarımız Sumatra Adası'na, Yemen'e, Zanzibar'a kadar gittiler. BudapeÅŸte, Bingazi'ye kadar gittiler ama bir farkla. Atalarımız dünyanın dört bir tarafına giderken, NATO'nun arkasını toplamak için deÄŸil, o bölgedeki halka barış ve adaletin getirmek için gitti."

MEHMET BEKARO?LU:  "BÄ°Z GELECE?Ä°Z; Ä°ÅžÇÄ°LER ÇADIRLAR DA YANMAYACAK,
 
KARDEÅž KAVGASI SON BULACAK, ÜLKEYÄ° HALK YÖNETECEK!"
Halkın Sesi Partisi Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Mehmet BekaroÄŸlu ise yaptığı konuÅŸmada, HAS Parti'nin ve Numan KurtulmuÅŸ'un Türkiye'nin gerçek alternatifi olduÄŸunu belirterek, "Halka, bu ülkenin problemlerini bizim çözeceÄŸimizi söyleyeceÄŸiz.  'Biz geleceÄŸiz ve iÅŸçiler çadırların da yanmayacak, biz geleceÄŸiz ve kardeÅŸ kavgası son bulacak. Biz geleceÄŸiz ve bu ülkeyi halk yönetecek' diyeceÄŸiz. Çalışacağız, çalışacağız. Öncelikle ilçe kongeleri güçlü yapalım, mahallelere girelim, bu problemleri dile getirelim. Ä°stanbul?'aki insanların sıkıntılarına parmak basan biz olalım, biz görünelim. Elbette HAS Parti diyecekler, Numan KurtulmÅŸ diyecekler.  Bu parti iktidarı isityor, bu parti Türkiye'yi yönetebilir.  Biz alternatifiz. Kimse bize 'al size iktidar' deyip almayacağız. Bu ülkenin problemlerini bizim çözeceÄŸimizi söyleyeceÄŸiz. Tarihi düzeltmeler yapacağız.  Bizden baÅŸka iktidar talep eden, isteyen kadro yok. Bunlar çalışma ve fedakarlık ile olacak. Biz bütün imkanlarımızla bu iÅŸe asılacağız" dedi.
Toplantıya, Genel BaÅŸkan Yardımcısı Erol ErdoÄŸan, Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Mehmet BekaroÄŸlu, Genel BaÅŸkan Danışmanı Teoman Rıza Güneri, Sakarya Ä°l BaÅŸkanı Osman Ä°brahimbaÅŸ ile Kocaeli Ä°l BaÅŸkanı Erol Pekcan ve partililer katıldı.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.