Sosyal Medya

Sağlık

Has Parti Beykozdan Kaymakam Aydın Ergüne taziye ziyareti

Has Parti Beykoz İlçe Başkanı Tahsin TORUN başta olmak üzere İlçe Yönetim Kurulu, yakın zamanda annesi vefat eden Beykoz Kaymakamı Aydın ERGÜN'e taziye ziyaretinde bulundular.



GerçekleÅŸen ziyarette Has Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Tahsin TORUN ve Yönetimden; TeÅŸkilat BaÅŸkanı Abdullah DERÄ°NO?LU, Tanıtma BaÅŸkanı Kemal ÇAKTI, SeçimiÅŸleri BaÅŸkanı Ä°smet ÅžAHÄ°N, EÄŸitim BaÅŸkanı Salim ADANUR, Üyelerle Ä°liÅŸkiler BaÅŸkanı CoÅŸkun TORUN, Ekonomi Konular BaÅŸkanı Yalçın ÖNÄ°Åž, Ä°lçe Yön. Kurulu Üyesi Ä°dris ÖZKAN katıldı.

Hükümet Konağı’nda gerçekleÅŸen ziyarette, Beykoz’un sorunları ve ağırlıklı olarak da 2B konusu konuÅŸuldu.

Taziye ziyareti dolayısıyla HAS Parti temsilcilerine teÅŸekkür eden Kaymakam Ergün, günümüzde halkın karar alma süreçlerine katılımının arttığını belirterek, tüm devlet kurumu çalışanlarının da “halk”ın bir parçası olduklarını ifade etti. Ergün, devlet memurlarının, kendileri baÅŸka devlet kurumlarına hizmet almaya gittiklerinde nasıl muamele görmeyi istiyorlar ise, vatandaÅŸa da o ÅŸekilde davranmaları gerektiÄŸini belirtti.

 
Tahsin Torun: Beykoz halkının bu parayı ödeyebilmesi mümkün deÄŸil

Kaymakam Aydın Ergün, Has Parti Beykoz Ä°lçe BaÅŸkanı Tahsin Torun’un, 2B konusuna deÄŸinmesi üzerine, bir belirsizlik içerisinde yaÅŸamanın zor olduÄŸunu kaydederek, “ancak 2B konusu Beykoz’un diÄŸer sorunları üzerine düÅŸünülmesinin önüne geçmemeli” dedi.

Ä°lçe BaÅŸkanı Torun, Beykoz Kaymakamı’na 2B’de tespit edilen bedellerin yüksek olduÄŸu ÅŸeklinde duyumlar alındığını belirterek, bahsi geçen yüzde 70’lik oranın da yüksek olduÄŸunu ifade etti. Torun, “rayiç bedel bu ÅŸekilde yüksek olur ise, Beykoz kesinlikle dönüÅŸür. Beykoz halkının bu parayı ödeyebilmesi mümkün deÄŸil” dedi.

 
Ergün: Emlak bedeli kamu vicdanını yaralar

Kaymakam Aydın Ergün ise, gerçek rakamlar açıklanmadan bu konuda bir ÅŸeyler söylemenin zor olduÄŸunu kaydetti ve “rayiç bedel aslında doÄŸru bir yaklaşım ancak nasıl hesaplandığı önemli. Emlak bedeli olsa idi, kamu vicdanını yaralayabilirdi” yorumunda bulundu.

Rayiç bedeller tespit edilir iken, ÇavuÅŸbaşı ile Alibahadır ayırımı yapıldığı takdirde sorun çıkmayacağını örnek olarak gösteren Ergün, Beykoz’un farklı bölgelerinde 2B’nin ne ÅŸekilde fiyatlandırılacağının da önemli olduÄŸunu vurgulayarak, “bu çok zor bir olay” dedi. 

Fiyat tespitleri konusunda Kaymakamlığa ulaşmış bilgi yok

Rayiç bedeller konusunda kendilerine yansıyan herhangi bir bilginin olmadığını da hatırlatan Aydın Ergün, “Milli Emlak, Beykoz’da yok; defterdarlık bünyesinde. Ancak fiyatların tespit edilmiÅŸ olduÄŸunu söylüyorlar. Bunlar henüz açıklanmadı. Fakat yeni bir tespit çalışmasının yapılması söz konusu deÄŸil; tespitler yapıldı” açıklamasında bulundu.

Yenimahalle’de 400 konut orman içinde

Has Parti Beykoz Ä°lçe baÅŸkanı Tahsin Torun’un bir sorusu üzerine Yenimahalle’ye de deÄŸinen Ergün, “ Yenimahalle’de yaklaşık 400 konut orman alanı içinde, 2B alanı içinde deÄŸil. Burası ile ilgili kesinleÅŸmiÅŸ mahkeme kararı var. Bu sorun yasal düzenlemeler ile çözülebilir” dedi.

Okul çevrelerindeki gıda satışları

Tahsin Torun’un okul çevrelerinde bazı bakkal ve marketlerde çocukların saÄŸlığına zararlı olabilecek gıda ürünlerinin satıldığını gözlemlediklerini ifade etmesi üzerine Kaymakam Ergün, Beykoz’da obezite ile ilgili olarak yapılmış bulunan çalışmalara deÄŸindi ve “tek dal olarak nitelendirilen sigara satışları dışında okul çevresinde yapılmakta olan satışları engelleyemeyeceklerinin altını çizdi. Bu konuda eÄŸitimin önemine vurgu yapan Ergün, bu konuda çocukların yanında ailelerin ve toplumun da bilinçlenmesinin önemine deÄŸindi.

Özellikle sigara satışları konusundaki ÅŸikâyetlerin Kaymakamlık’a ve Emniyet MüdürlüÄŸü’ne iletilmesi gerektiÄŸini hatırlatan Beykoz Kaymakamı, saÄŸlık açısından ÅŸüpheli gıdalar konusunda ise Ä°lçe Tarım MüdürlüÄŸü’ne ihbar yapılabileceÄŸini belirtti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.