Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Türkiye NATO'yu üzerinden atacaktır

Has Parti Lideri Numan Kurtulmuş: ''12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın kayığına binenler, 12 Eylül'le hesaplaşamazlar, bunu gerçekleştiremezler. 12 Eylül'ün kayığı, 12 Eylül'ün siyasi sistemini devam ettirmektir''



"Türkiye NATO denilen gavur leşini üzerinden atacaktır"

HAS Parti Ä°stanbul Ä°l Divan toplantısında konuÅŸan Has Parti Lideri Numan KurtulmuÅŸ: ''12 Eylül'ün, 28 Åžubat'ın kayığına binenler, 12 Eylül'le hesaplaÅŸamazlar, bunu gerçekleÅŸtiremezler. 12 Eylül'ün kayığı, 12 Eylül'ün siyasi sistemini devam ettirmektir'' 

HAS Parti Genel BaÅŸkanı Numan KurtulmuÅŸ, Ãœsküdar Çengelköy'de düzenlenen  Ä°stanbul Ä°l Divanı toplantısında yaptığı konuÅŸmada, Türkiye'nin bundan sonraki süreçte HAS Parti'nin siyasi duruÅŸuna ve ortaya koymak istediÄŸi siyasete ihtiyacı olduÄŸunu söyledi. Türkiye'nin bu güne kadar geldiÄŸi ÅŸekliyle, siyasetini bu ÅŸekliyle sürdüremeyeceÄŸini kaydeden KurtulmuÅŸ, ekonomik sistemini de bu ÅŸekilde sürdüremeyeceÄŸini belirtti. Türkiye'nin sorunlarının, bundan sonra günlük meseleler halinde sürdürülüp çöp tenekesine atılmasını asla taşıyamayacağını dile getiren KurtulmuÅŸ, Türkiye'nin temel sorunlarının mutlaka çözülmesi için siyasetin yeniden yapılandırılması gerektiÄŸini vurguladı. 

      

       KurtulmuÅŸ, siyasete yeni bir üslubun, yeni bir muhtevanın ve yeni bir siyaset tarzının getirilmesi gerektiÄŸini kaydederek, Türkiye'de siyasetin sorun çözmek üzerine deÄŸil, kavga etmek üzerine kurgulandığını öne sürdü. Türkiye'deki sorunları tek tek de ele alan KurtulmuÅŸ,Has Parti'nin Dersim meselesini bir polemik konusu yapmak deÄŸil, 'gelin bu meseleyi çözelim' dediÄŸini anlatarak, ÅŸunları söyledi: ''Türkiye'de Dersim Meselesi ile ilgili bütün arÅŸivler açılsın. Ä°stiklal Mahkemeleri ile ilgili bütün arÅŸivler açılsın. Meclis'te bir araÅŸtırma komisyonu kurularak, bütün bu araÅŸtırma komisyonlarına özel yetki ve belgesi olan herkes görüşlerini bildirsin. Türkiye'de devlet zırhına bürünerek kim hata yaptıysa, kim kusur iÅŸlediyse, kim suç iÅŸlediyse bunlar tek tek ortaya çıkarılsın. Devlet de özür dilesin. Devlet özür dilerse küçülmez. Daha fazla büyür.'' 

Fezleke meselesinin CHP ile AK Parti arasında yeni bir polemik konusu olduÄŸunu da dile getiren KurtulmuÅŸ, ''Dokunulmazlıklar konusunun 2 yönü var. Bir yönü, Türkiye'de siyasi söz söyleyen hiç kimseye, 'niçin siyaseten bu sözü söyledin?' diye dokunulmasın. Tabii ki teröre bulaÅŸmadığı sürece, tabii ki halkı isyana teÅŸvik etmediÄŸi sürece. Her kim hangi sözü söylüyorsa söylesin. Siyasi görüşü söylediÄŸi için, hiç kimse hakkında bir siyasi suç olmasın. Sadece bir Ana Muhalefet Partisi BaÅŸkanı hakkında deÄŸil, sokaktaki seyirci Ahmet kardeÅŸimizin hakkında da bir dokunulmazlık olsun, o da ne söylüyorsa söylesin. Gelin dokunulmazlıkların bireysel suçlarla ilgili kısmını ortadan kaldıralım'' dedi. 

"HANÄ° 12 EYLÃœL'LE HESAPLAÅžACAKTIK?" 

12 Eylül'le hesaplaÅŸmak için iktidara gelen bütün partilerin, 12 Eylül ile hesaplaÅŸamadığını savunan KurtulmuÅŸ, ÅŸunları söyledi: ''Åžunu söylüyoruz biz. 12 Eylül'le hesaplaÅŸmak demek, sadece 90 yaşındaki Kenan PaÅŸa'yı mahkemeye çıkarmak deÄŸildir. Tabii ki çıkarın ama ne diyecek; 'Ne ihtilali, ne yasa dışı iÅŸ yapması. Ben Anayasanın falanca maddesi, Ä°ÅŸ Hizmet Yasası'nın filanca maddesine göre devlete hizmete ettim, görevimi yerine getirdim' diyecek ve Hrant Dink davasında olduÄŸu gibi muhtemelen mahkeme baÅŸkanı delil yetersizliÄŸinden beraat ettirecek. 

DeÄŸerli kardeÅŸlerim, 12 Eylül'ün, 28 Åžubat'ın kayığınına binenler, 12 Eylül'le hesaplaÅŸamazlar, bunu gerçekleÅŸtiremezler. 12 Eylül'ün kayığı, 12 Eylül'ün siyasi sistemini devam ettirmektir. Siz 12 Eylül'den yakınacaksınız ama 12 Eylül'ün getirmiÅŸ olduÄŸu bütün siyasi sistemi olduÄŸu gibi devam ettireceksiniz. 12 Eylül Anayasası, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası, Sendikalar Yasası duracak, 12 Eylül'ün bütün ortaya koyduÄŸu hukuki mevzuat duracak ve siz 12 Eylül'le hesaplaÅŸacağınızı söyleyeceksiniz. Böyle bir ÅŸey olmaz. 12 Eylül'ün kayığından inmeden, 12 Eylül'le hesaplaÅŸmak mümkün deÄŸildir.'' 

AK Parti milletten Yeni Anayasa için oy aldı 

KurtulmuÅŸ, 2002'den beri AK Parti'nin sürekli olarak Anayasayı deÄŸiÅŸtirmek vaadiyle oy aldığını kaydederek, ''Ancak yeni bir anayasadan anladıkları bir kaç tane rötuÅŸla bu süreci geçirmek. Ä°ÅŸte HAS Parti olarak buna müsaade etmeyeceÄŸiz'' diye konuÅŸtu. 

 "Türkiye NATO denilen gavur leÅŸini üzerinden atacaktır"  

Türkiye'nin dış politika konusunda düştüğü hatalara deÄŸinen ve Batı'nın iki yüzlülüğüne dikkat çeken Has Parti Lideri Numan KurtulmuÅŸ; Türkiye 1 Mart'ta tezkereye hayır dedi ama hükümet kendi beyanıyla itiraf etmiÅŸtir ki; ABD ve müttefik ülkelerin uçakları Müslümanların üzerine Irak'a ve Afganistan'a bomba yaÄŸdırmak için binlerce sorti yapmıştır. ABD'nin utanç abidesi Guantamo kampındaki esirleri taşıyan uçaklarına bile Ä°ncirlik Ãœssü'nü kullandırdılar. Bu büyük bir utançtır. Bunun hesabını kimse veremez. Malatya'nın Kürecik beldesine kurulan NATO üssünün bize ne faydası olabilir Allah aÅŸkına. Bizi kimden koruyacak. 

Türkiye artık NATO denilen gavur leÅŸini üzerinden atmalıdır. ABD BaÅŸkan adaylarından birisi çıkmış Türkiye NATO'dan çıkarılmalıdır. Ä°slam en büyük tehlikedir açıklaması yapmış. Tabii bunu o aday kendi kafasına göre söylemiyor, birileri ona söyletiyor. Biz söyleten iradenin kim olduÄŸuna bakmalıyız. Åžimdi zannediyor musunuz ki bizim bu konuÅŸtuklarımız Meclis'te olmadığımız için takip edilmiyor. Biz bu konuÅŸmaları yaptıktan yarım saat sonra önemli ülkenin servisleri bizim konuÅŸmalarımızı kripto ÅŸeklinde merkezlerine iletiyorlar. Çünkü biz TBMM'de deÄŸiliz ama sözümüzü dosdoÄŸru söylüyoruz ve eÄŸmeden bükmeden konuÅŸuyoruz. Ä°ÅŸte bu yüzden HAS Parti'yi göstermemeye ve yok saymaya çalışıyor bazıları." dedi. 

İl divan toplantısına Genel Başkan yardımcılarından Erol Erdoğan, Şeref Malkoç, Zeki Kılıçarslan ile Genel Başkan danışmanı Teoman Rıza Güneri'de katıldı.

Toplantıda, konuşmaların ardından partiye yeni katılanlara da rozetleri takıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.