Sosyal Medya

Sağlık

OF'A KARDÄ°YOLOJÄ° UZMANI ATANDI

Of Devlet Hastanesine atanan kardiyoloji uzmanı Zeynep Kazaz göreve başladı.



Son dönemde yapılan atamalarla doktor kadrosunda eksiği bulunmayan Of Devlet Hastanesi, kardiyoloji servisi ile de yeni bir bölümle daha hizmet vermeye başladı.
     Kardiyoloji servisine atanan ilk uzman olan Dr. Zeynep Kazaz, kardiyoloji bölümünün alanına giren hastalıkların halk tarafından çok fazla bilinmediÄŸini belirterek, bölgede yüksek oranda kardiyolojiyi ilgilendiren vakanın olduÄŸunu, artık hastaların muayene olmak için baÅŸka hastanelere gitmesine gerek kalmadığını söyledi.
     Kardiyolojinin kalp yetmezliÄŸi ve rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, yüksek lipidemi, kolesterol yüksekliÄŸi, koroner arter hastalıkları, kalp ve baÄŸlı damar hastalıkları ile ilgilendiÄŸini ifade eden Kazaz, göğüs aÄŸrısı, nefes darlığı, çarpıntı, bayılma gibi ÅŸikayetleri olan hastaların kardiyoloji servisine müracaat ederek kontrol yaptırmalarının yararlı olacağını anlattı.
     Hastalara check-up hizmeti de verdiklerini dile getiren Kazaz, kalple ilgili ÅŸikayetleri bulunan tüm hastaların ve ailelerinde 1. derece yakınında kalp hastalığı olanların mutlaka check-up yatırmaları gerektiÄŸini kaydetti.
     1981 yılında Akçaabat'ta doÄŸan Kazaz, Karadeniz Teknik Ãœniversitesi (KTÃœ) Tıp Fakültesi'nden 2005 yılında mezun oldu. 2006 yılında KTÃœ uzmanlık sınavını kazanan Kazaz, 2010 yılında uzmanlığını tamamlayarak kardiyoloji uzmanı oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.