Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Çaykur'un İlk Çayevi, Kadıköy'de Açıldı

ÇAYKUR'un ilk çayevi, Kadıköy'de açıldı. Açılışa ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce katıldı.



ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna, ÇAYKUR Pazarlama Daire Başkanı Talip Mutlu, Rize Ticaret Odası Başkanı Mehmet Erdoğan, ÇAYTAŞ yönetim kurulu üyeleri ve bayi temsilcileri katıldı. İstanbul ve Marmara bölgesinde toplam 24 tane açılması planlanan Çay Evi ile 50 farklı çay çeşidi çay severlere sunulacak.

Açılışta bir konuşma yapan ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, "Bu müessesenin ne manaya geldiğini bir kaç cümle ile ifade etmek istiyorum. Bilindiği üzere çay, 5 bin yıllık bir tarihi olan ve dünyada sudan sonra en çok içilen, sevilen, efsanesi, evrenselliği, sanat ve sanayisi ile kültür olgusu oluşturmuş bir gıda ve içecek maddesidir. Neden gıda maddesidir? Yapılan bütün araştırmalarda çaydaki zengin mineraller, çaydaki zengin vitaminler, çaydaki kafeinlerden dolayı bir gıda maddesi olarak tarihe geçmiştir ve gıda maddesi olarak kullanılmaya başlanmıştır" diye konuştu.

caykur.20110309080828..jpg

Çayın faydalarını sıralayan Yüce, "Çay aynı zaman da neden şifadır? Kolesterolü düşürücü etkisi olması münasebetiyle ve hücre yenileme özelliği olması münasebetiyle ve de vücuttaki serbest radikalleri bloke edip kansere meyyal olan hücreleri kovan bir özelliği olması münasebetiyle kateşin yönünden zengin olduğu için, bu özelliğinden dolayı da şifalı içecekler kategorisine girmiştir" diye konuştu.

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, "Bu kadar şifalı, bu kadar mineral ve vitamin yönünden zengin olan içeceğin en güzel mekanlarda, en nezih mekanlarda, en temiz mekanlarda, en güzel şekilde üretilip ve en güzel şekilde siz tüketicilerimizin, siz güzel ülkemizin güzel insanlarının en güzel çayı içsin diyerek bu mekan açılmıştır. Bu mekanımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, en güzel çayları büyük bir keyifle içmenizi temenni ediyorum" dedi.

Yüce, konuşmanın ardından ÇAYKUR Çay Evi'nin kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi. Yüce, daha sonra beraberindekilerle birlikte çay evini gezerek bilgi aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.