Sosyal Medya

POLİTİKA

Gürsel Tekin'in yerine Berhan Şimşek

CHP lideri Kema Kılıçdaroğlu ile Gürsel Tekin görüşmesinden önce CHP İstanbul İl örgütünden şok istifa kararı çıktı.



CHP İstanbul İl yönetimi istifalarla sarsıldı. 11 üyenin istifa ettiği il yönetimi düşmüş oldu.

CHP'nin ilk MYK toplantısında yeni bir yönetim atanması bekleniyor. Kulislerde yeni İstanbul İl Başkanlığı için dolaşan isim MYK üyesi Berhan Şimşek.

TEKİN'İN YERİNE BERHAN ŞİMŞEK

İstanbul İl Başkanlığı Gürsel Tekin?in, Parti Meclisi adaylığı nedeniyle boşalmış, ardından atama yapılmamıştı. MYK'ya alınmayan Gürsel Tekin yeniden bu göreve dönmek istedi. Ancak bu süreçte CHP Genel Merkezi il yöneticilerinin il başkanı seçme yetkisini bir süreliğine rafa kaldırdı. Tekin'in eli kolu da bağlanmış oldu.

Bu durumda İstanbul İl yönetimi ile ilgili karar genel merkeze kaldı. CHP yöneticileri İstanbul İl yönetimine yeni bir atama yapmak için yönetimin düşmesini istedi. 8 üye istifa etti. Daha önce de üç üyenin parti meclisine seçilmesi nedeniyle üyelikleri düşmüştü. Toplam sayı 11'e ulaşınca CHP İstanbul İl yönetimi düşmüş oldu.
 

ŞİMDİ NE OLACAK?

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Gürsel Tekin bugün ilk kez yüz yüze bu konuyu konuşma imkanı bulacak. Kılıçdaroğlu Tekin'in taleplerini dinleyecek. Genel Merkez'de yapılacak bu görüşmenin nasıl sonuçlanacağı bilinmiyor. Ancak İstanbul İl yönetimine yeni bir başkanın atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

KULİSLERDE DOLAŞAN İSİM

İstanbul İl Başkanlığı için kulislerde pek çok isim dolaşıyor. Ancak öne çıkan isim CHP MYK'sında yer alan ve geçtiğimiz dönem İstanbul Milletvekilliği yapan sanatçı Berhan Şimşek.

Son sözü Pazartesi günü toplanacak MYK verecek. Toplantıda hem İstanbul hem de bir kaç gün önce istifa eden Samsun il yönetimi için atama yapılacak.

BERHAN ŞİMŞEK'DEN AÇIKLAMA

İnternethaber'e konuşan Berhan Şimşek kulislerde dolaşan bilgileri doğrulamadı, ancak kesinlikle böyle bir şey de yok demedi. Şimşek, "Biz siyaseti kendimiz için değil partimiz için, toplum için, ülkemiz için yapıyoruz. Biz bireysel değil kurumsal hareket eden insanlarız. Bireysel çıkarlar edğil parti ve ülke çıkarları önemlidir. Eğer partimizden böyle bir görev tebliğ edilirse tabi en iyi şekilde yapmak için çalışırız" dedi.

YÖNETİM DÜŞMEDİ İDDİASI

Bu arada bir başka iddiaya göre ise, CHP
İstanbul
İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi yedi kişi istifa etti. Ancak yönetimin düşmesi için 11 kişinin istifa etmesi gerekiyor. İstanbul İl Başkanlığı ise "Elimize ulaşmış bir istifa yok. Kalan yönetim kurulu görevine devam ediyor'' diyor.Kaynak:internethaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.