Sosyal Medya

SPOR

5 MAYIS'IN ROVANÅžI: 3-1

Ziraat Türkiye Kupası Trabzonspor'un oldu. Finalde Fenerbahçe'yi 1-0 yenik duruma düştüğü maçta 2-1 mağlup eden bordo mavililer, 8. kez kupada mutlu sona ulaşırken, Fenerbahçe'nin kupa hasreti 28 yıla çıktı.



5 Mayıs'ın rövanşı: 3-15 Mayıs'ın rövanşı: 3-1

48. Türkiye Kupası Trabzonspor'un! Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor 1-0 geriye düştüğü mücadelede, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu.

Urfa GAP Arena'da oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelede Fenerbahçe 55. dakikada Alex'in klas golüyle üstünlüğü ele geçirdi, Trabzonspor bu gole 66. dakikada Umut Bulut ile karşılık verdi.

Bordo-mavili takıma kupayı getiren goller ise 80. dakikada Engin Baytar ve 90+3. dakikada Colman'dan geldi.

Trabzonspor'un 61. dakikada Colman ile bir şutu da direkten döndü.

Bordo-mavililer tarihinde 8. kez mutlu sona ulaşırken, son 10 yılda oynadığı 5. finalde Fenerbahçe'nin 27 yıllık büyük hasreti yine dinmedi ve kupa özlemi 28 yıla çıktı.

Urfa'da tıklım tıklım tribünler önünde oynanan ve son derece zevkli geçen mücadelede iki takım oyuncuları da sıcak havadan olumsuz etkilendi. Hakem Cüneyt Çakır iki devrede de su molası vermek zorunda kaldı. 

5 MAYIS'TA BU KEZ TRABZONSPOR KAZANDI...

İki takım arasında 5 Mayıs 1996 yılında oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyetiyle sona eren maç sonucunda sarı-lacivertliler şampiyonluğa uzanmıştı.

Özellikle bordo-mavililer bu karşılaşmaya, 1996'da oynanan karşılaşmanın rövanşı gözüyle bakıyorlardı ve bir anlamda Trabzonspor rövanşı aynı skorla almış oldu.

ALEX'TEN KLAS BÄ°R GOL...
Fenerbahçe'nin en büyük silahı Alex de Souza kupa maçını da boş geçmedi. 55. dakikada Trabzonspor savunmasının bir anlık boşluğundan faydalanan Fenerbahçe, Güiza ile sol kanatta topu kaptı. Güiza ceza sahasına hareketlenen Alex'e çok iyi bir orta yaptı. Ceza sahası içinde topu göğsüyle önüne alan Alex, çevresindeki iki rakibine rağmen sol ayağının dışıyla bekletmeden, kaleci Onur'un uzanamayacağı köşeye topu gönderdi ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. 0-1.

UMUT EŞİTLİ?İ GETİRDİ...
Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut, kaçırdığı net fırsatların ardından golü 66. dakikada buldu. Bordo-mavililerin, Fenerbahçe ceza sahasının solundan kazandığı serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geldi. Selçuk'un penaltı noktası üzerine kestiği kavisli ortaya Umut Bulut kafa ile dokundu ve topu ağlara gönderdi. 1-1

BÄ°TÄ°RÄ°CÄ° Ä°SÄ°M ENGÄ°N...
Trabzonspor, Urfa'da üstünlüğü Engin Baytar ile buldu. 80. dakikada gelişen hızlı atakta, Colman, sol kanattan hareketlenen Engin'e müthiş bir pas attı. Topu kontrol eden Engin, ceza sahasına girdi, rakibinden kurtuldu, boşta arkadaşları olmasına rağmen şutunu attı ve topu ağlara gönderdi. 2-1.

SON NOKTA COLMAN'DAN...
Trabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Colman, maça son noktayı koyan isim oldu. Fenerbahçe maçın uzatma dakikalarında tüm riskleri aldı. Bordo-mavili takımın 90+3. dakikada gelişen hızlı atağında Colman ceza sahası içinde topla buluştu, ilk rakibinden sıyrıldıktan sonra düzgün bir vuruşla topu ağlara gnderdi.

TRABZON BASKILI BAÅžLADI...
Karşılaşmaya iyi başlayan Trabzonspor, 5. dakikada Umut ile ceza alanı içinde bulduğu maçın ilk önemli pozisyonuyla kendisini gösterdi. Daha kontrollü bir oyun anlayışıyla sahada yer alan Fenerbahçe karşısında hücum futbolunu sergileyen bordo-mavili ekip, zaman zaman kendi yarı alanına hapsettiği Fenerbahçe'ye kalesinde zor anlar yaşattı. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in yerinde müdahaleleri ve kurtarışları, ilk yarıda üstün bir futbol oynayan bordo-mavili ekibe geçit vermedi.

27 yıllık kupa hasreti olan Fenerbahçe, ilk yarıda fazla etkili görünmedi. Trabzonspor'un isabetli paslarla kalesine yüklendiği hücumlarda savunmasında açıklar veren sarı-lacivertliler, bordo-mavili forvet Umut'un ilk yarı boyunca attığı 4 şutta gol tehlikesini fazlasıyla hissetti. Sarı-lacivertli ekibin saha içinde ortaya koyduğu kötü performans ilk yarıda tribünlerine de yansırken, tribünlerin büyük bölümü tezahüratı bıraktı.

Fenerbahçe ikinci yarının ilk yarısında oyunda dengeyi kurdu ve golü de buldu. Bordo-mavili takım bu golden sonra yeniden baskısını arttırdı ve bulduğu gollerle kupaya uzanmasını bildi.

SELÇUK SAHADA...
Trabzonspor'da maç öncesine kadar oynayıp oynayamayacağı belli olmayan Selçuk İnan, teknik direktör Şenol Güneş tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Bordo-mavili takım kalede her zaman olduğu gibi Onur, savunmada Egemen, Song, Cale ve Serkan dörtlüsüyle maça başlarken, orta sahasını Selçuk, Colman, Engin Baytar, Alanzinho ve Burak beşlisiyle kurdu. Şenol Güneş'in forvetteki ismi ise yine Umut Bulut'tu.

SANTOS'UN YERÄ°NE VEDERSON...
Fenerbahçe ise tek eksik ismi Andre Santos'tan yoksun bir kadro ile sahaya çıktı. Teknik direktör Cristoph Daum, Santos'un yerine beklendiÄŸi gibi Vederson'a ÅŸans verdi. Daum  kalede Volkan Demirel, savunmada Bilica, Lugano, Vederson ve Gökhan Gönül, orta sahada Mehmet Topuz, Emre, Selçuk ve Özer, hücumda ise Alex ve Güiza 11'ini sahaya sürdü. 

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan yerden ortasında, altı pas içinde Song yatarak Güiza'dan önce tehlikeyi uzaklaştırdı.
5. dakikada Colman'ın pasında ceza alanı içinde kaleci Volkan Demirel ile bir anda karşı karşıya kalan Umut Bulut, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.
11. dakikada Mehmet Topuz'un sağdan ceza alanına ortasında, altı pas çizgisi önündeki Güiza uzanmasına karşın topa dokunamayınca önemli bir fırsatı değerlendiremedi.
15. dakikada Umut'un yaklaşık 30 metreden sert şutunda, yerden seken top, kaleci Volkan Demirel'in göğsüne çarpıp oyun alanına döndü. Dönen top, daha sonra savunmanın müdahalesiyle taca çıktı.
18. dakikada Lugano'dan kaptığı topla sol çaprazdan ceza alanına giren Umut'un şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağa yatarak müdahale etti.
25. dakikada karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, sıcak hava nedeniyle futbolcuların serinlemesi için su molası verdi. Yaklaşık 2 dakika duraksayan oyun daha sonra yeniden başladı.
29. dakika Burak'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Volkan Demirel sağına doğru gelen topu yatarak kornere çelmeyi başardı.
33. dakikada Selçuk'un sağ kanattan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Burak'ın kafa vuruşunda, top üsten auta çıktı.
43. dakikada ceza yayı üzerindeki Alanzinho'nun şutunda, top Bilica'nın sağ eline çarptı. Bordo-mavili futbolcular, serbest atış kararı beklerken hakem Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
52. dakikada ceza yayı üzerinde uygun durumda topla buluşan Alanzinho'nun şutunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı.
55. dakikada Güiza'nın soldan ortasında, ceza alanının içerisinde Egemen ve Cale'nin arasında göğsüyle topu kontrol eden Alex, sol ayağıyla düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur'un sağından filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.
60. dakikada Colman'ın ceza alanı sol çaprazından şutunda yerden seken top yan direkten oyun alanına döndü. Daha sonra bordo-mavililer, Engin'i kontrol ettiği top ile etkili olamadılar.
65. dakikada Colman'ın soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Song'un kafa vuruşunda, top üsten auta gitti.
66. dakikada Selçuk'un soldan kullandığı serbest vuruşta, altı pas içinde Umut topu kafayla filelere gönderdi: 1-1
Golden kısa bir süre sonra karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, ikinci kez su molası verdikten sonra oyunu yeniden başlattı.
75. dakikada Alex'in soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içindeki Deivid'in yatarak şutunda, kaleci Onur topa sahip oldu.
76. dakikada Burak'ın sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Volkan Demirel iki hamlede topu kontrol etti.
79. dakikada Gökhan'ın sağ kanattan çıkardığı topa ceza alanı içinde Alex vurdu. Ancak bu kez top savunmada Song'dan döndü.
Aynı dakikada Colman'ın sağdan ortaladığı topa altı pas içinde uygun durumda Burak etkisiz vurunca meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel de kaldı.
80. dakikada kendi getirdiği top ile ceza alanına girerek Lugano'dan kurtulan Engin'in şutunda, top kaleci Volkan Demirel'in sağından filelerle buluştu: 2-1
90+3. dakikada Umut'un soldan pasında ceza alanı içinde topla buluşan Colman'ın şutunda, Deivid'in ayağana çarpan top filelere gitti: 3-1
Karşılaşmayı 3-1 kazanan Trabzonspor, 48. Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Stat: GAP Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun 
Trabzonspor: Onur, Serkan, Song, Egemen, Cale, Selçuk  (Dk. 83 Sezer), Colman, Engin  (Dk. 86 Ceyhun), Burak, Alanzinho  (Dk. 90+1 Giray), Umut 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül  (Dk. 87 Gökhan Ãœnal), Lugano, Bilica, Vederson, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre  (Dk. 67 Deivid), Özer, Alex, Güiza 
Sarı kartlar: Dk. 61 Serkan, Dk. 85 Burak, Dk. 87 Egemen, Dk. 90 Onur (Trabzonspor) Dk. 38 Emre, Dk. 71 Bilica (Fenerbahçe)
Goller: Dk. 66 Umut, Dk. 80 Engin, Dk. 90+3 Colman (Trabzonspor) Dk. 55 Alex (Fenerbahçe)

 
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.