Sosyal Medya

GÃœNCEL

Esenler Rizeliler DerneÄŸinden Festival

Esenler Rizeliler Derneğinin İstanbul Esenler Dörtyol meydanında düzenlemiş olduğu "HAMSİ FESTİVALİ" etkinliğine soğuk ve yağışlı havaya rağmen binlerce Esenlerli katıldı.



Esenler Rizeliler DerneÄŸinin organize ettiÄŸi etkinliÄŸe,Esenler Belediye

Başkanı M. Tevfik GÖKSU,Esenler İlçe Emniyet müdürü Osman

YILDIRIM ,Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz TÜRK,Esenler

Rizeliler Dernek Başkanı Barış AL, Bayrampaşa Hal Müdürü Bayram

Ali ÇAKIRO?LU,Eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet SİRKECİ,

Esenler Müftüsü Ali KARA, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut

ÖZKAN,CHP Esenler İlçe Başkanı ŞuayipVARDAR,mahalle muhtarlarımız, il ve ilçe meclis üyeleri,sivil toplum teşkilatı başkanları katıldı.

7 Åžubat Pazar günü düzenlenen Esenler Rizeliler DerneÄŸinin Hamsi Festivalinde 2 ton hamsi ızgaralarda piÅŸirilerek ekmek arasında vatandaÅŸlara ikram edildi.Ä°kramın ardından  Fatih Rizeliler derneÄŸinin folklor ekibi, Karadeniz horonun birbirinden güzel örneklerini sundular.Daha sonra Rizeliler tulum ve kemence eÅŸliÄŸinde horon teptiler.Finalde de Rizenin yöresel sanatçılarından Mahmut AKSU kendine has yorumlarıyla esenler halkını coÅŸturdu.Esenler Rizeliler DerneÄŸi yönetim kurulu üyeleri ve organizasyon komitesi festivalin Rizelilere yakışan bir sekilde geçmesi için büyük azim ve gayret gösterdiler.

Esenler Rizeliler Dernek BaÅŸkanı Barış AL yapmış olduÄŸu açıklamada,?amacımız sosyal ve kültürel odaklı bir dernek anlayışıyla esenler de yaÅŸayan Rizeli hemÅŸerilerimizi bir araya getirip birlikteliÄŸimizi pekiÅŸtirmek, kültürel deÄŸerlerimizi yaÅŸamak ve yaÅŸatmaktır. Yapmış oldugumuz hamsi festivalini sadece hemÅŸerilerimiz için deÄŸil aynı zamanda  esenler halkının birlik ve  beraberliÄŸini pekiÅŸtirmek ve güç birliÄŸi yapmak için düzenledik. HerÅŸey esenler için.Ayrıca festivalimize destek veren belediye baÅŸkanımıza,ilçe emniyet müdürümüze,mülki idare amirlerimize , basın mensuplarına ve bizi yalnız bırakmayan esenler halkına teÅŸekkür ederim.  ? diye belirtti.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.