Sosyal Medya

GÃœNCEL

Erdoğan'ı böyle öldüreceklerdi?

Poyrazköy iddianamesinden, Başbakan Erdoğan'ı hedef alan suikast planı da çıktı. Erdoğan'ı nerede ve nasıl öldüreceklerdi?



Peki, Başbakan'a nerede, nasıl ve kimler tarafından suikast düzenlenecekti?

Ergenekon sanığı Yarbay Mustafa Dönmez'in, Başbakan'ı hedef aldığı ileri sürülen ölüm planı, Poyrazköy İddianamesi'ne de girdi.

ÖLÜM PLANI DÖNMEZ'DEN ÇIKTI

İddianameye göre; plan, Yarbay Dönmez'in Ankara'da kaldığı askeri lojmandan çıktı. Dönmez'in ajandasını inceleyen ekipler, ajandada A4 kağıdı büyüklüğünde 2 ilginç fotoğraf buldu. Fotoğraflar, Başbakan'ın evini gösteriyordu. Hem de akıl almaz bir teknikle...

BAŞBAKAN'I NASIL ÖLDÜRECEKLERDİ?

Yarbay Dönmez'in elinin ürünü olduğu tespit edilen planda, suikastçilerin yürüyecekleri sokaklar bile yazılmış. Kesik çizgilerle gidiş-geliş güzergahları belirtilmiş.

HEDEF BAÅžBAKAN'IN EVÄ°YMÄ°Åž

Fotoğrafta, konutun çevresi kırmızı kalemle işaretlenmiş. Konuttan yine kırmızı kalemle bir ok işareti çıkarılmış ve üzerine 220 metre yazılmış.

Peki, Başbakan nasıl öldürülecekti? Bu soruya cevap olabilecek iki iddia var. Birincisi, Başbakan'a evden çıkarken saldıracaklardı. İkinci iddiaya göre; işaretlenen parktan konuta ateş edeceklerdi. Hem de lav silahı ya da roketatarla...

İddialara göre silahların kaynağı, Zir Vadisi cephaneliğiydi. Dönmez'e ait olduğu ileri sürülen o cephanelikte, çok sayıda el bombası ve uzun namlulu silah ele geçirilmişti.

DÖNMEZ: BAŞBAKAN'IN İPİ ÇEKİLDİ

Suikast kararının, sanık Veli Küçük'ün tutuklanmasının ardından verildiği iddia ediliyor. Bu iddia, Dönmez'in ergenekon sanığı Emin Gürses ile yaptığı bir telefon görüşmesine dayandırılıyor. O görüşmede, Yarbay Dönmez, "Başbakan'ın ipi çekildi" diyor.

TETİ?İ "TİT" Mİ ÇEKECEKTİ?

Peki Başbakan'ı vurucak silahın tetiğini kim çekecekti? İddiaya göre; şüpheler, Türk İntikam Tugayı üyesi Vatan Bölükbaşoğlu'nda yoğunlaşıyor. Bölükbaşıoğlu'ndan Başbakan'ı öldürmesi istendiği, onun da bu teklifi kabul edip silah arayama başladığı ileri sürülüyor. Sadece silah değil, kroki de aramış. Tıpkı, Dönmez'den çıkan o fotoğraflar gibi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.