Sosyal Medya

BÄ°YOÄžRAFÄ°

THY'de yeni dönem

THY'de yaşanan sürpriz istifa sonrasında, Türk Hava Yolları A.O. Yönetim Kurulu Başkanlığına Hamdi Topçu getirildi. İlk mesajında Candan Karlıtekin'e teşekkür eden Topçu, yeni dönemde yapmak istediklerini de anlattı



THY'den yapılan açıklamayı aktarıyoruz:

"1 Ocak 2010 tarihinden itibaren Candan Karlıtekin'den boşalacak Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığına Hamdi Topçu seçilmiş olup, C grubu hisse sahibi olan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda Yönetim Kurulunda C grubu hisseleri temsilen Hamdi Topçu'nun görev yapmasına karar verilmiştir. Ayrıca toplantıda Prof. Dr. Cemal Şanlı Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanvekilliğine getirilmiştir."

HAMDİ TOPÇU'NUN AÇIKLAMASI

Hamdi Topçu ise kamuoyuna şu açıklamayı yaptı:

Bugün kurumumuz adına önemli, şahsım adına hem gurur verici hem de oldukça sorumluluk gerektiren bir gelişmeyi duyurmak istiyorum.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu'nun layık görmesiyle Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiş bulunuyorum.
Öncelikle kendilerine teşekkür ederim. Takdirlerine layık olmayı ümit ve temenni ediyorum. Beş yıldır Yönetim Kurulu'nda Başkan Vekili olarak görev yaptığım için, omuzlarıma aldığım yükün ne derece ağır olduğunun ve sorumluluk yüklediğinin bilincindeyim.

Allah mahcup etmesin.

Değerli basın mensupları,
Türk Hava Yolları'nın kaderi Türkiye'nin kaderiyle paraleldir. Türk Hava Yolları bugün dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri haline gelmiştir. Dünyanın on yedinci büyük ekonomisine sahip olan Türkiye'nin en değerli küresel markalarından biri Türk Hava Yolları'dır. Dünyada istikrarın, bölgesinde barışın temsilcisi olan Türkiye'nin yükselişi Türk Hava Yolları'nı da yükselen bir değer yapmıştır.

Türkiye'nin ekonomide, turizmde, altyapı yatırımlarında dünyanın süper ligine yükseldiği bir dönemin canlı tanıklarıyız. Türk Hava Yolları, Türkiye'nin dünya sahnesinde daha fazla rol aldığı bu sessiz devrimin yalnızca tanığı değil, bir bakıma aktörlerinden biri olmuştur. Her vatandaşımızı mutlu eden bu gelişmeden Türk Hava Yolları'nın tüm çalışanları gibi ben de gurur duyuyorum.

Türk Hava Yolları Türkiye'nin en önemli işletmelerinden biri. Ama bundan daha da önemlisi, ülkemizin en değerli markalarından biri. Bu nedenle bizler sadece bir şirketi değil, Türkiye'nin Bayrak Taşıyıcı havayolu şirketi olarak tüm dünyada hizmet veren bir markayı yönetiyoruz. Türk Hava Yolları aynı zamanda Türkiye markasının da taşıyıcısı.
Yalnızca yolcu taşımıyoruz, gittiğimiz yerlere Türkiye'nin bayrağını da taşıyoruz. Türkiye'nin milli hava yolu şirketi olarak Türkiye'yi temsil ediyoruz.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu olarak bu şirketin, tabiri caizse Türkiye'nin temel direklerinden biri olduğu bilinciyle hareket ettik. Bundan sonra da aynı bilinç içinde hareket edeceğimizden emin olabilirsiniz.

Değerli basın mensupları,

Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen yedi yıllık sürede önemli başarılara imza atarak Türk Hava Yolları'nın yanına bir Türk Hava Yolları daha koyduk. 10 milyon olan yolcu sayısını 26 milyona, 65 olan uçak sayısını 135'e, 104 olan uçulan nokta sayısını 156'ya çıkardık. Dünyanın en önemli havayolu ittifakı Star Alliance üyesi olduk, taşınan yolcu sayısı bakımından Avrupa'nın 4'üncü büyük havayolu şirketi haline geldik. Gerçekleştirdiğimiz büyüme sayesinde yeni istihdam oluştururken personel başına düşen yolcu sayısını arttırarak da verimliliği sağladık.

Ekonomik kriz ortamının bütün dünyayı ve sektörümüzü derinden sarstığı bir dönemde bile yatırımlarımıza ara vermedik. Uçuş ağımızı genişletmeye, filomuzdaki uçak sayımızı artırmaya devam ettik. Kriz ortamını fırsata çevirdik ve büyümemizi sürdürdük. Netice itibarıyla, bu son dönemde Türk Hava Yolları hem gerçek anlamda hem de mecazi anlamıyla "uçan" bir şirket oldu.
Bu dönemde Türk Hava Yolları'nı "uçuran" ekibin içinde yer almak, şahsen benim için her zaman bir övünç vesilesi olacak.

Bu vesileyle önce bir hakkın teslimini yapmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Türk Hava Yolları'nın bu başarılarının ardındaki en önemli isimlerden biri Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Komitesi Başkanı olarak 2003'den beri görev yapan Sayın Candan Karlıtekin'dir.

Türk Hava Yolları bugün geldiği noktaya, başta Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin olmak üzere birbiriyle kenetlenen Yönetim Kurulu üyelerinin çizdiği vizyonun gerçekleşmesiyle ulaştı. Bildiğiniz gibi Sayın Karlıtekin 1.1.2010 tarihi itibariyle Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrılmıştır. Kendilerine şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına yapmış olduğu değerli hizmetler için kamuoyu önünde bir kez daha teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışma hayatında başarılar diliyorum.

Kurumsal Yönetim İlkelerini benimsemiş Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz başarılı sonuçları çok daha ileriye taşımak ilkesinden ödün vermeden, aynı zamanda yüzde 51'i halka açık olan şirketimizin pay sahiplerinin menfaatleri ve beklentilerini dikkate alarak, her zaman olduğu gibi tüm çalışanlarımızla birlikte hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızın yürütüleceğini belirtmek isterim.
Saygılarımla.
Hamdi Topçu
Türk Hava Yolları
Yönetim Kurulu Başkanı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.