Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Kolbastı Heyecanı Yaşandı

Bir zamanlar sokak oyunu, hergele oyunu gibi sözlerle ulusal TV kanallarında haberleri yapılan ?Kolbastı ? dünyaya yayıldı.



Yıllar önce Trabzon ve Giresun ili ve ilçelerinde kolcular döneminde halkın oynadığı rivayet edilerek günümüze kadar gelen ?KOLBASTI ? artık tüm dünya da oynanıyor. İlk olarak Trabzonspor maçların da Faroz mahallesinin halkı teneke çalarak türbünden futbolculara moral vermek için oynamaya başladıkları ?kolbastı? diğer adıyla ?Hoptek ? veya ?Faroz Kesmesi? gerek müziğiyle gerekse de dinleyenlerin veya oynayanların uyguladıkları figürlerle bir anda tüm dünya da çok sevilerek yayılmaya başladı.

Adnan Kahveci, Recep YazıcıoÄŸlu Platformu tarafından düzenlenen, Ä°BB Kültür AÅŸ.ait Fatih Ali Emiri Kültür merkezi salonlarında gerçekleÅŸtirilen 1. Dünya Kolbastı yarışmasına katılım muhteÅŸem oldu. 
    Fatihin Mehteri, mehteran bölüğünün gösterisi ile açılan ÅŸampiyonaya Åžehitlerimiz için saygı duruÅŸu ve istiklal marşı ile baÅŸlandı.
    Trabzon Faroz semtinde balıkçı çocukların oynadığı, halkın "Hergele" oyunu dediÄŸi Kolbastı oyununu Türkiye ve Dünyaya tanıtan Trabzonlu Adnan Yılmaz ve Son yıllarda K.T. Ãœniversitesinden Yrd. Doç Dr. Engin Ersen'in özel gayretleri ile Türkiye çapında uygulamalı tanıtımı yapılan kolbastı oyunu bütün yurtta sevildi ve yerel oyunlar arasında yerini buldu.
    SunuculuÄŸunu .... yaptığı Åžampiyonaya Organizasyonu gerçekleÅŸtiren platform baÅŸkanı Köksal Öztürk, Organizasyona özel gayretleri ile destek olan, Fatih bld. bÅŸk. y. Hasan Süver, Ä°stanbul C. BaÅŸsavcısı ... , KTÃœ. Yrd. Doç Dr. Engin Ersen, TDF baÅŸk. Nurettin Turan, Karadeniz Tv'den  Zihni Cinan, Medya Karadeniz'den Kara Davut, Pekçok sivil toplum örgütü mensupları, kalabalık davetli gurubu katıldı.
    Åžampiyonaya Misafir olarak KTÃœ. Kolbastı gurubu, Murat ÅŸow, Adan Yılmaz ve Kolbastı gurubu , Tolgahan, Kemence üstadımız ...., katıldı.

     Mersin iÅŸitme engelliler okulu gurubu ÅŸampiyon olduÄŸu yarışmada, MareÅŸal Fevzi çakmak lisesi Biri bizi durdursun ekibi  ikinci, Arnavutköy ilköğretim Fırtına gurubu üçüncü oldu. Yarışmaya, DoÄŸuÅŸ ÅŸahin ile Ordu ekibi, Fatih Riyaziyeci Ä°lköğretim okulu, Fatih kız Lisesi, Yedikule ilköğretim okulu, MareÅŸal Fevzi çakmak lisesi Kolbastı gurupları katıldı.

 

Kol Bastı Yarışması ile ilgili diğer resimler için aşağıdakı linki TIKLAYIN

 

http://www.hayrat.net/jpg/index-kolbasti1.html

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.