Sosyal Medya

GÃœNCEL

''Dış dinamiklerin desteğiyle Türkiye'de demokratik açılım yapılamaz''

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Dış dinamiklerin desteğiyle Türkiye'de demokratik açılım yapılamaz'' dedi.



Kılıçdaroğlu, partisinin Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya'yı iş yerinde ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Anayasa Mahkemesi'nin DTP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı yarın esastan görüşmeye başlayacağının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, her siyasal partinin Anayasa'ya uygun davranmak ve o çerçevede faaliyetlerini yürütmesi gerektiğini, herkesin Anayasa Mahkemesi kararına saygı göstermek zorunda olduğunu belirtti.
     Türkiye'nin AK Parti hükümeti tarafından yönetilmeye baÅŸlandığında ülkede terörün sıfır olduÄŸunu savunan KılıçdaroÄŸlu, ''Bugün gelinen noktada toplumda hiç de layık olmadığımız, hiç de hak etmediÄŸimiz bir çözülmeyle karşı karşıyayız. Türkiye'yi bu noktaya getiren AK Parti hükümeti bunu demokrasi adına yapıyorsa, bu demokrasi deÄŸildir. Demokrasi insanların öz güven içinde yaÅŸadıkları, herkesin birbirini saygıyla andığı, inançlarına ve kimliklerine saygı göstermesidir. Toplumun daha çok ekonomik sorunlarının çözülmesi yönünde bir politika tutulması gerekirken bu yapılmadı'' diye konuÅŸtu.
     Gelinen noktada Türkiye'de bir ayrışma olduÄŸunu ileri süren KılıçdaroÄŸlu, ''Bu ayrışma saÄŸlıklı deÄŸil. Demokratik açılım deniyor. Nasıl bir demokratik açılımdır ki insanlar yaÅŸamını yitirebiliyorlar. Nasıl bir demokratik açılımdır ki teröre endeksli giden bir politika üzerine inÅŸa ediliyor. Bu doÄŸru bir olay deÄŸildir. AK Parti, açtığı kapının Türkiye'ye getirdiÄŸi felaketin henüz farkında deÄŸildir. Türkiye'de eÄŸer bir ayrışma süreci yaÅŸanacaksa bu ayrışma sürecinin her ÅŸeyden önce bugün yaÅŸayan kuÅŸaklar olduÄŸu kadar gelecek kuÅŸaklar için de ciddi bir risk oluÅŸturduÄŸunu hepimizin kabul etmesi gerekir'' dedi.
     ''Demokratik açılımın'' dış dinamiklerin desteÄŸiyle yapıldığını iddia eden KılıçdaroÄŸlu, ''AK Parti aklını başına almalıdır. Dış dinamiklerin desteÄŸiyle Türkiye'de demokratik açılım yapılamaz. Dış dinamiklerin desteÄŸiyle Türkiye bu sorunu aÅŸamaz'' ifadesini kullandı.
     ''İçiÅŸleri Bakanı BeÅŸir Atalay'ın demokratik açılım süreciyle Türkiye'de terörün kısa sürede çözüleceÄŸi yönünde açıklamalar yaptığını'' söyleyen KılıçdaroÄŸlu, ÅŸu görüşleri dile getirdi:
     ''Biz böyle bir mucizenin olamayacağını baÅŸta söylemiÅŸtik. Bizim fikrimiz açık ve net: Terörü baÅŸlatan kim, PKK. Terörü sona erdirmesi gereken kim, PKK. EÄŸer siz silahlarınızı hiçbir koÅŸul belirtmeksizin getirip teslim ediyorsanız o zaman Türkiye'de barışın yolu açılabilir. O zaman saÄŸlıklı bir tartışma ortamı olabilir. 'Silah benim elimde kalsın, oturup görüşelim'. Bu 21. yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti'nin kabul edebileceÄŸi bir olay deÄŸildir. Ancak, AK Parti bu kulvarı açtı. Bu pazarlık sürecini açtı. Kamuoyundan gizli görüşmeler yapıldı. Silopi'deki manzaraları Türkiye Cumhuriyeti yurttaÅŸlarının hafızalarından silmek mümkün deÄŸildir. Bu manzaralar AK Parti'nin devletle PKK arasındaki iÅŸ birliÄŸini gösteren somut bir kanıtı olarak ortaya çıkmıştır. Devletin valisini, müsteÅŸarını, kaymakamını, savcısını, hakimini göndereceksiniz. Oradan gelecek kiÅŸiler de ''Biz silahlarımızı teslim etmeye gelmedik. Buraya Abdullah Öcalan istedi diye geldik. PiÅŸman deÄŸiliz'' diyecekler. Bu tablo bugün sokak gösterilerinin oluÅŸturduÄŸu tablodur.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.