Sosyal Medya

GÃœNCEL

İnternet Haberciliği Türkiye?ye Renk Getirdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni RTÜK kanunuyla ilgili gelişmeleri değerlendirirken internet medyası konusunda da çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Arınç, internet medyası konusunda İnternethaber'i örnek gösterdi ve taktir ettiğin



İşte Arınç'ın o sözleri;

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündemi değerlendirdi; Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olmayı düşünmediğini söyledi. TV 24'te katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, yeni RTÜK Kanunu konusundaki sorulara cevap verirken, İnternet Medyası'na değindi ve sektödeki denetimsizliğin yasal düzenlemelerle rahatlıkla önlebeliceğini ifade etti.

"Ä°NTERNETHABER'Ä° TAKTÄ°R EDÄ°YORUM"

Star Gazetesi yazarı Åžamil Tayyar'ın, Ä°nternet Medyası konusundaki sorusunu yanıtlarken Ä°nternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Ä°nternet Medyası DerneÄŸi BaÅŸkanı Hadi Özışık'ı sektöre örnek gösteren Bakan Arınç, denetimsizliÄŸin önüne geçilmesi için mutlaka yasal bir düzenlemenin yapılması gerektiÄŸiri ifade etti.

İşte Arınç'ın canlı yayındaki o sözleri;

Şamil Tayyar: İnternet medyası konusunda nasıl bir düzenleme yapmayı düşünüyorsunuz?

Bülent Arınç: İşin içinden çıkamıyoruz.

Şamil Tayyar: Öyle mi?

Bülent Arınç: Ben şahsen yani! Hadi Bey, bana bilgi notunu verdi çok ta taktir ediyorum. İnternet Medyası'nda İnternethaber'de ve diğerlerinde, sınırsız uçsuz bucaksız bir dünya var. Yani buna bir düzenleme getirmek, nerede toplanır, nasıl yapılır; soruyoruz ama aklı erenlerden henüz bir cevap gelmedi. Düzenlemenin de gerekli olduğuna canlı gönülden inanıyorum.

Şamil Tayyar:Yani işini iyi yapanlar var. Orayı çok kötü amaçlı kullananlar var ama oranın ciddi biçimde disipline edilmesine ihtiyaç var.

Bülent Arınç: Bugün internette çok büyük dedikodular, ertesi gün haber olabiliyor. Çok önemli çok özel bilgilerde yine internette!

Çerçevesinin çizilmesi açısından söylüyorum. Bir internet medyacılığının bu RTÜK Kanunu içerisinde mi olur başka bir yerde mi olur yapılması lazım. Bu konuda Hadi Özışık'ın çabalarını biliyorum bana da ulaştırdılar. Bende bunu bazı arkadaşlara çalışmak üzere verdim.Henüz resmi bir sonuç alamadık.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.