Sosyal Medya

BÖLGEHABER

KTÜ eğitime açıldı

KTÜ nün 47. Açılışında konuşan Bakan Özak.....



TRABZON- KTÜ 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı 47. Açılış töreni dün gerçekleştirildi. Bakan Faruk Nafız Özak?ın da katıldığı törende konuşan KTÜ Rektörü İbarhim Özen şunları kaydetti
"2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları bu nedenle hem üniversitemiz hem de Trabzon için bir fırsat olmuştur. Yapılacak olimpiyat köyünün öğrencilerimiz için yurt imkânı yaratması memnuniyet vericidir. Sn. Devlet Bakanımıza, hemşerimiz Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürümüze ve olimpiyatların kentimize alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, buradan tüm Trabzonlulara seslenmek istiyorum.
KTÜ, bu kentin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmişliğinde ve gelişimin sürdürülebilirliğinde çok önemli bir yer tutan hayat damarlarından biridir. Türk milletinin en önemli özelliği misafirperverliğidir. İlimize dışarıdan gelen öğrencilerimiz, bizim fahri hemşerilerimiz olacaktır. Onlara her türlü kolaylığı sağlayınız. Özellikle barınma ve ulaşım sorunlarına destek olabilmek için elinizden gelen her türlü ilgi ve desteği onlardan esirgemeyiniz. Sizlere güveniyoruz.
BÃœYÃœK ALKIÅž ALDI
Vizyonumuz ?En iyilerin tercihi olan bir üniversite? olmaktır. En iyilerin tercih ettiği, ulusal ve uluslar arası saygınlığı olan, eğitim ve araştırmada öncü bir KTÜ vizyonunda bütün gücümüzle, hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.
KTÜ, Ulu Önder Atatürk?ün çizdiği çağdaşlaşma yolunda, aklın ve bilimin rehberliğinde öğünerek. Her zamankinden daha çok çalışarak ve özgüvenimizden emin olarak belirlediği hedeflere ilerlemeye ve gelişmeye devam edecektir. Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak diyoruz ki; Ülke ve ulusun bölünmez bütünlüğünden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, Cumhuriyetin temel değerlerinden Asla ödün vermeyecek
Tek devlet, Tek millet, Tek vatan ve Tek bayrak ülküsünden asla vazgeçmeyeceğiz? dedi. Rektör Özen?in konuşmasını ?NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE? sözleriyle bitirmesi salonda büyük alkış aldı.
BARAKALARDA OKUDUK
Devlet Bakanı Faruk Özak ise şunları söyledi: "Biz KTÜ? de barakalarda okuduk. Şimdi öğrencilerimiz çok rahat. Kamyonetlerin arkasında merkeze giderdik ancak şimdi öyle sıkıntılar kalmadı. Bilinmelidir ki burada barakalarda okuyanlar şimdi çok büyük projelere imza atmıştırlar. Bunlar da bizleri çok memnun ediyor. Ben ülkemin neresine gidersem gideyim mutla bir KTÜ mezununa rastlıyorum. Yıllar önce bir baraka halinde kurulan bu üniversite mezunlarının şimdi sadece ülke genelinde dünya genelinde çok önemli projelere imza attıklarını görüyorum. Şimdi yabancı bir ülkede yapılan bir projenin mimarı KTÜ mezunu olan birisini duyunca bu bizi memnun ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.