Sosyal Medya

BÖLGEHABER

RÃœZGARDAN ELEKTRÄ°K ÃœRETÄ°YOR.

Hopa ilçesinde Kuledibi mahallesinde kendi evinin üzerine koyduğu rüzgar pervanesi ile elektrik üreten Kenan Özhalk yakında seri üretime geçeceğini söyledi. Tüm dünyada bilim ve tekniğin ilerlediği, haberleşmede en üst düzeye çıkıldığı ortamda elektrik ü



HOPALI MÜCİT KENAN ÖZHALK RÜZGARDAN ELEKTRİK ÜRETİYOR.
Hopa ilçesinde Kuledibi mahallesinde kendi evinin üzerine koyduğu rüzgar pervanesi ile elektrik üreten Kenan Özhalk yakında seri üretime geçeceğini söyledi.
Tüm dünyada bilim ve tekniğin ilerlediği, haberleşmede en üst düzeye çıkıldığı ortamda elektrik üretimde de büyük bir atılım baş gösteriyor. Barajlarda üretilen elektriklerden sonra derelerde kurulan hidro elektrik santralleriyle enerji alanda büyük ilerleme kaydedilmesinden sonra şimdi de rüzgardan elektrik üretilmeye başlanıyor.
Hopalı mucit Kenan Özhalk kendi geliştirdiği elektronik devrelerle ve aküleri kullanarak rüzgarın dönme hızıyla pervane aracılığı ile rüzgardan elektrik elde ediyor.
Hopa ilçesinde Kuledibi mahallesinde kendi evinin üzerine koyduğu rüzgar pervanesi ile elektrik üreten Kenan Özhalk yakında seri üretime geçeceğini söyledi. Kenan Özhalk yaptığı işi kısaca şöyle anlattı.
? Yıllardan beri elektroniğin içinde haşır neşir oldum. Mesleğim icabı yeni bir şeyler üretebilmemin gayreti içinde oldum. Son geliştirdiğim aküyü kullanarak elektronik devreler ve sistemlerle rüzgarın etkisiyle dönen pervaneden elde ettiğim enerjiyi elektriğe dönüştürdüm. Tabii ki belli bir üniteden geçerek 12 volt üzerinden Akü sistemleri kullanarak 220 volt elektrik elde ettim. Elde etmiş olduğum 1 KW enerji ile evde aydınlanma lambalar, bir anda TV, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi çalışabiliyor. Ayrıca elde etmiş olduğum elektrik akülerin sayesinde depolayabiliyorum. Ve istediğim zaman kullanma imkanını sağlıyorum. Bölgemiz rüzgarlı olması bizi avantajlı durumda kılıyor. Şimdi yeni çalışmakta olduğum bir konu da rüzgar enerjisinden sonra güneş enerjisi ile elektrik üretebilmem için çalışmalar yapıyorum. Kısa bir süre içinde hem rüzgardan hemde güneş enerjisinden elektrik elde edeceğim,? dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.