Sosyal Medya

POLİTİKA

Erdoğan il başkanları ile toplandı

Erdoğan, "Bu seçimden de birinci parti olarak çıkacak ve siyasi tarihimizde yeni bir rekorun sahibi olacağız" diye konuştu



Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin 8. kuruluş yıldönümü dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada 8 yıl içinde girdikleri 4 seçimden başarıyla çıktıklarını hatırlattı. 3 Ekim'de AK Parti'nin Olağan Genel Kurulu'nun gerçekleştirileceğini hatırlatan Erdoğan, 2011 yılındaki 5. seçime de aynı heyecanla gireceklerini söyledi. Erdoğan, "Bu seçimden de birinci parti olarak çıkacak ve siyasi tarihimizde yeni bir rekorun sahibi olacağız" diye konuştu.

 

Erdoğan, bu sebeple rehavet, gevşeklik, yorgunluk ve bıkkınlık olmayacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan, teşkilatlara "diğer siyasi partilerin kışkırtmalarına, provokasyonlarına karşı her an uyanık olacak, soğukkanlılığınızı muhafaza ederek gerekli cevapları vereceksiniz" mesajı verdi. Teşkilatına inandığını söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin bu teşkilat sayesinde şaha kalktığını ifade etti.

 

Bugünün AK Parti camiası için çok önemli bir gün olduğunu ifade eden Erdoğan, 8 yıl önce bugün AK Parti'nin kuruluş dilekçesini vererek kutlu yürüyüşlerine başladıklarını anlattı. 8 yıl boyunca Türk milletinin kendilerine yüklediği emaneti layıkıyla taşıdıklarını ve taşımaya devam edecetklerini belirten Erdoğan, "Tıpkı Adnan Menderes gibi, Turgut Özal gibi milletin bizzat sahiplendiği, egemenliği kendi eliyle kullanma imkanı bulduğu yeni bir siyasal süreci başlattık" diye konuştu.

 

AK Parti'den sonra Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını vurgulayan Erdoğan, bundan sonra da o eski siyasi süreçlere dönülmeyeceğini ifade etti. Siyasetin AK parti ile birlikte yeniden güvenilir bir kurum haline geldiğini, temiz ve şeffaf bir boyut kazandığını dile getiren Erdoğan, bu sebeple AK Parti'nin, Türkiye'nin siyasi tarihinde ayrı bir yeri olduğunu kaydetti. Geçen 8 yılın tek bir anında bile milletin sesine sağır kalmadıklarını ifade eden Erdoğan, zorluklarla, engellerle karşılaştıklarını ama asla yılmadıklarını belirtti.

 

Bulundukları makamları tapulu malları olarak görmediklerini vurgulayan Erdoğan, milletin uzağında kalmadıklarını, kalmayacaklarını dile getirdi.

 

Başbakan Erdoğan, Trabzon'da vatandaşların sevgi gösterisi sırasında karnına yumruk isabet etmesi üzerine yapılan eleştirilere değinerek, vatandaşların içine girdiğinde bir yanlışlık olduğunda medyanın 'Başbakan böyle mi korunur?' yorumunu yaptığını, tam aksi olduğunda ise 'bu koruma çemberi ne?' şeklinde eleştiriler geldiğini belirtti. Erdoğan, "Biz milletimiz hangi dilden anlıyorsa aynı dille yolumuza devam edeceğiz. O sıcaklık bir başka. Kim ne dersin. Gelecekse ordan gelsin. Biz onların gözünün içine baktığımız kadar kendi vicdan aynamızda kendi yüzümüze de bakıyoruz" diye konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, Medya Tanıtım Başkanlığı'nın 7 yıldır neler yaptıklarını bir belgesel haline getireceğini anlatarak tüm teşkilatların bunları vatandaşlara izletmesini istedi. Bu 7 yılda neler yaptıklarının unutulduğuna işaret eden Erdoğan, paradan 6 sıfır attıklarında bunun başarılamayacağını söyleyenler olduğunu hatırlattı. Erdoğan, bu düzenlemenin devrim niteliğinde bir düzenleme olduğunu vurguladı. Geldikleri günden beri karşılıksız para basmadıklarını ifade eden Erdoğan, 'bu bir ihanettir' düşüncesiyle bu hırsızlığı yapmadıklarını söyledi. Kendilerine gelip hala böyle tavsiyelerde bulunanlar olduğunu dile getiren Erdoğan, bu oyunlara girmeyeceklerini, yatırımla para kazanacaklarını bildirdi.

 

3G teknolojisiyle 'anacığımın sesini duyayım' döneminin kapandığını, 'anacığımız o gül yüzünü göreyim' döneninin başladığını kaydeden Erdoğan, bu imkanı getirme şerefinin kendilerine nasip olduğunu belirtti. Türksat 4-A uydusunun siparişinin verildiğini anlatan Erdoğan, 2015 yılında fırlatılacak yüzde 100 yerli imalat uydu yapımına başlandığını ifade etti.

 

AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na kabine üyeleri tam kadro katıldı.

 

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, toplantı öncesinde bir foto muhabirinin fotoğraf makinesini alarak gazetecilerin ve çevresindeki milletvekillerinin fotoğraflarını çekti. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından toplantıya ara verilirken, toplantının öğleden sonra basına kapalı olarak devam edeceği bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.