Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Rize - Çayelili KaraloÄŸlu Van valisi oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Van Valisi olarak atandı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Van Valisi olarak atandı. Karaloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına hayata geçirdiği projelerle dikkat çekmişti.
Bugün resmi gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesine göre Karaloğlu, Van Valiliği'ne atandı. Yerel seçimlerden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'nden ayrılacağını daha önce açıklayan Karaloğlu'nun vali olacağına kesin gözü ile bakılıyordu. Özellikle yerel seçimlerde Kocaeli'deki büyükşehir ve 12 ilçe belediyenin 11'inin AK Parti tarafından kazanılmasında Karaloğlu'nun katkısı büyük. Kocaeli'nin tüm sınırlarının büyükşehir belediyesine ait olması ve 5 yıl içinde ilin dört bir yanında hayata geçirilen projelerde katkısı olan Karaloğlu, Van Valiliği ile ödüllendirildi.

Karaloğlu'ndan boşalan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne ise İSU Genel Müdürü İlah Bayram'ın ismi geçiyor. Bayram da kısa süre içinde Kocaeli'nin su sorununu çözmüş ve altyapıyı tamamlayarak ili susuzluktan kurtarmıştı.

Van Valisi Münir Karaloğlu, 1964 yılında Rize-Çayeli'nde doğdu. Karaoğlu, Rize İmam Hatip Lisesi ardından 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. 1989 yılında mezun olduktan sonra avukatlık stajını tamamladı ve 1990 yılında Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. 1994 yılında Kırıkkale-Karakeçeli Kaymakamı olarak görev yaptıktan sonra sırasıyla Şanlıurfa-Harran, Yozgat-Çekerek, Tokat-Reşadiye, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri (Başbakan Danışmanı) olarak görev yaptı. 5 yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan Karaloğlu, evli, 2 çocuk babası.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.