Sosyal Medya

GÃœNCEL

ERDO?AN, HABERAL'A SAHİP ÇIKMIŞTI

Rizeli Başbakan Erdoğan birkaç yıl önce Rizeli Prof. Haberal için böyle diyordu: 'İktidarda kaldığım sürece ona sahip çıkacağım'...



Bu sabah Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Prof. Haberal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok takdir ettiği hatta "O bana emanet. İktidarda kaldığım sürece ona sahip çıkacağım" dediği bir isimdi..

Edoğan 2003 yılında Başkent Üniversitesi Hastanesi'ni açmak için Konya'ya gitmiş, Haberal'ın kendisine İhsan Doğramacı'nın 'emaneti' olduğunu belirterek "İktidarda kaldığım sürece ona sahip çıkacağım" şeklinde söz vermişti..

Haberal'a Rahşan Ecevit'in müdahalesi ile Ecevit'in tedavisinden el çektirilmiş, daha sonra bazı DSP'li bakanlar gelişmelerin Ecevit'e karşı bir komplonun parçası olduğunu öne sürmüştü.

Erdoğan Başkent Üniversitesi'nce yaptırılan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılışına katılmış, Erdoğan ve Haberal, hastane açılış törenini, protokolde kendilerine ayrılan yerde 'el ele' izlemişti..

Erdoğan sık sık Haberal'ın kulağına eğilerek bir şeyler anlattı. Daha sonra kürsüye çıkan Erdoğan, "İhsan Doğramacı bana, 'Bu Haberal'a sahip çıkın' dedi. Biz görevde olduğumuz sürece Haberal'a sahip çıkacağız. Bu ülkede taş üstüne taş koyanı başımızın üstünde taşırız. Derdimiz üzüm yemek, bağcıyla işimiz yok" demişti.

HABERAL CUMHURBAÅžKANI ADAYIYDI
Haberal, 2000'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer önerilmeden önce, dönemin Başbakanı Ecevit'in cumhurbaşkanı adayıydı.

Mehmet Haberal, Ecevit'in Mayıs 2002'de ortaya çıkan rahatsızlığı sırasında tedavisini üstlenmişti. Ecevit o dönem Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavisini sürdürmesi yolunda yapılan önerilere karşın, Haberal'ın Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne güvendiğini söylemişti.

Ancak daha sonraki siyasi gelişmeler, DSP'nin bölünmesi ve Haberal'ın daha sonra Yeni Türkiye Partisi içinde İsmail Cem ile birlikte yer alacak Hüsamettin Özkan'a yakınlığı, DSP içinde spekülasyon konusu olmuştu.

Bu gelişmeler, Rahşan Ecevit'in de ağırlığını koymasıyla, Haberal ve ekibinin Ecevit'in tedavisinden azliyle sonuçlanmıştı. O dönem bazı DSP'li bakan ve yöneticiler, bu gelişmelerin Ecevit'e karşı bir komplonun parçası olduğunu öne sürmüştü. Bu iddiaları yalanlayan Haberal, ayrıca mahkemeye de başvurmuştu.

ŞENER LİDER ADAYI OLARAK ÖNE ÇIKTI
Milliyet gazetesi, Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, eski Bakanlar Kamran İnan, Ufuk Söylemez, Şükrü Sina Gürel, emekli orgeneraller Hurşit Tolon, Tuncer Kılınç gibi isimlerin de aralarında bulunduğu Diyalog Grubu'nun, Milli Egemenlik Hareketi adı altında yeni bir oluşum için nabız tutmaya başladığını, AK Parti'den ayrılan Abdüllatif Şener'in yeni oluşum arayışları içinde lider adayı olarak öne çıktığını yazmıştı.

HABERAL: AKP'NİN OYUNU DÜŞÜRECEK HER P...ŞTLU?U YAP
Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın televizyonu Kanal B'de seçim skandalı yaşanmıştı. Sunuculuğunu Kanal B Genel Müdürü Nahit Duru'nun yaptığı programın reklam arasında Duru'nun programa konuk olarak katılan Kemal Kılıçdaroğlu'na Mehmet Haberal'ın kendisine "Bunların (Ak Parti) oylarını azaltacak her türlü p..ştluğu yap" dediğini söylemişti. Bu sözler kameralar açıkken söylenmiş ve görüntüler internete düşmüş, bir çok gazete ile TV'de yayınlanmış ancak Haberal'dan herhangi bir yalanlama gelmemişti. (Kaynak: Ensonhaber&Vatan)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.