Sosyal Medya

POLİTİKA

Canalioğlu'ndan hüzünlü veda

Trabzon CHP'li eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, 5 yıl boyunca yoğun bir şekilde Trabzon'u kalkındırmak için büyük çalışmalar yaptıklarını söyledi.



Pazar günü yapılan 29 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde başkanlığı kaybeden Canalioğlu'nun, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında duygusal anlar yaşandı. Bazı partililerin gözyaşları içerisinde izlediği basın toplantısı sırasında Canalioğlu'nun da zaman zaman gözleri doldu.

 Görev süresi boyunca Trabzon'u kalkındırmak için yoğun bir çalışma yaptıkların ifade eden Canalioğlu, "Bu çalışmalarımızı katılımcı, saygı ve sevgi içerisinde, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşu, üniversite ve halkımızın görüşünü alarak paylaşımcı bir yönetimle yaptık. Belediyemizi halkla bütünleştirdik. Bunu yaparken de şeffaflık, açıklık ve hesap verebilirlik anlayışı içerisinde çalıştık. Bu yolda çok dikenler, soruşturmalar yaşadık. Ama asla yolumuzdan dönmedik ve kimseye rant sağlamadan, sağlatmadan kent yararına çalıştık." ifadelerini kullandı.

Demokrasiye inanan insanlar olduklarına vurgu yapan Canalioğlu, "Demokrasinin vazgeçilmez kurumları da siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve sendikalardır. Seçim sürecinde insan onuruna yakışır, kimseye karalamadan, kimseye çamur atmadan kendi yapacaklarımızı anlattık." dedi.

Kimseye belden aşağı vurmadıklarını öne süren Canalioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'a yönelik sert ifadeler kullandı: "Sayın bakanımızın 'belden aşağı vuruyorlar' ifadesi tamamen kendisine aittir. Çünkü kendisi yaptığı çalışmalarda hep belden aşağı vurmuştur. Yapmış olduğu çalışmada kendisi ortaya koymuştur. Ama bakanlık geçtikten sonra da bu kentte yaşayacağını unutmuştur."

Beş yıllık görev süresi sonunda oylarının yüzde 100 arttığını vurgulayan Canalioğlu, "Halkımız, 2004'de 26 bin oyla geldiğimiz bu görevde bugün 51 bin gibi rekor oy vermişse onların ellerinden öpüyorum. O oylar, onların sevgi oyudur. Karşılık beklemeden, menfaatsiz verdiği oylardır. Ben onlara hakkımı helal ediyorum, onlar da bana helal etsin. Bizim oylarımız azalmadı, arttı. Ben şayet 26 binle geldiğim başkanlıkta oylarım azalsaydı bu toplantıyı da yapmazdım. Bu oyların sahibi olarak bundan sonraki süreçte verilen vaatlerin halk adına takipçisi olacağız." diye konuştu.

Trabzon'un bir marka kent olduğunu kaydeden Canalioğlu, artık büyükşehir olması gerektiğinin altını çizdi. Canalioğlu sözlerini, "Her şey Trabzon için, kazanan Trabzon olsun" diyerek bitirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.