Sosyal Medya

Sağlık

Yazıcıoğlu'nu yüzbinler uğurladı

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Tacettin Dergahı'nda toprağa verildi.



 

KahramanmaraÅŸ'taki helikopter kazasında yaÅŸamını yitiren BBP Genel BaÅŸkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin YazıcıoÄŸlu, Tacettin Dergahı'nda topraÄŸa verildi.

     YazıcıoÄŸlu için TBMM'de düzenlenen törende, Türk bayrağına sarılı naşının üzeri çiçeklerle süslendi. Cenazenin tören alanındaki yerine konulması sırasında özgeçmiÅŸi okundu ve saygı duruÅŸunda bulunuldu.
Cenaze törenine, YazıcıoÄŸlu'nun annesi Fidan YazıcıoÄŸlu, eÅŸi Gülefer YazıcıoÄŸlu, çocukları Furkan ve Firuze YazıcıoÄŸlu,  taziyeleri kabul etti.

KOCATEPE CAMİSİ'NDE TÖREN

     Helikopter kazasında yaÅŸamını yitiren BBP Genel BaÅŸkanı Muhsin YazıcıoÄŸlu için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.
Törene, Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun annesi Fidan YazıcıoÄŸlu, eÅŸi Güleser YazıcıoÄŸlu, kızı Firuze YazıcıoÄŸlu, oÄŸlu Furkan YazıcıoÄŸlu ve aile yakınları, CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, TBMM BaÅŸkanı Köksal Toptan, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Anayasa Mahkemesi BaÅŸkanı HaÅŸim Kılıç, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, CHP Genel BaÅŸkanı Deniz Baykal, BaÅŸbakan yardımcıları, Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, partililer, Alperen Ocakları üyeleri ve vatandaÅŸlar katıldı. 
Törende, Sivas başta olmak üzere, yurdun değişik yerlerinden otobüs, otomobil ve trenlerle Ankara'ya gelen çok sayıda vatandaş ve partili de hazır bulundu.
 
CENAZE NAMAZINI BARDAKO?LU KILDIRDI
     YazıcıoÄŸlu'nun cenaze namazını, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Ali BardakoÄŸlu kıldırdı. BardakoÄŸlu, cenaze defnedilinceye kadar geçen sürenin ibadet süresi olduÄŸunu belirterek, slogan atılmayarak dua edilmesini istedi.
Muhsin YazıcıoÄŸlu için öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, CumhurbaÅŸkanı Gül, TBMM BaÅŸkanı Toptan, BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Anayasa Mahkemesi BaÅŸkanı Kılıç, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral BaÅŸbuÄŸ, CHP Genel BaÅŸkanı Baykal ile MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli de katıldı. YazıcıoÄŸlu'nun oÄŸlu Furkan YazıcıoÄŸlu da protokolle birlikte saf tuttu.

''VUSLAT KURULTAYI''
     YazıcıoÄŸlu'nun cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından BBP Genel Merkezi önüne getirildi.
Yazıcıolu'nun cenazesi, Kocatepe Camisi'nden kalabalık eÅŸliÄŸinde MithatpaÅŸa Caddesi'ni takiben Tuna Caddesi'nden BBP Genel Merkezi önüne getirildi. 
Genel merkez binasının balkonlarında ve camlarda toplanan partililer cenaze aracının üzerine güller ve karanfiller attı.
BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, güçlükle yaptığı konuÅŸmada, ''SonsuzluÄŸun sahibine yaptığınız müracaat tartışmasız emri iradeye binaen vuslat kurultayımız toplanmış bulunmaktadır. Kurultaya Ä°slam dünyasından ve ülkemizden 1 milyon yiÄŸit insan katılmaktadır. 1 milyon insan çocuklarından süt parasını keserek kurultaya geldiler''dedi.
Topçu, konuşmasının ardından baygınlık geçirdi.
Daha sonra Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

TACETTÄ°N DERGAHI'NDA DEFNEDÄ°LDÄ°
     Duanın ardından YazıcıoÄŸlu'nun cenazesini taşıyan kortej Tacettin Dergahı'na hareket etti.
YazıcıoÄŸlu'nun cenazesi, BBP Genel Merkezi'nden kalabalık eÅŸliÄŸinde Mehmet Akif Ersoy'un evinin bulunduÄŸu Tacettin Dergahı'na getirildi. 
Dergahın giriÅŸinde bulunan alanın defin için kazıldığı ancak daha sonra YazıcıoÄŸlu'nun dergahın arka kısmına defnine karar verildiÄŸi öğrenildi. YazıcıoÄŸlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda dergahın arka bahçesine getirildi. YazıcıoÄŸlu'nun cenazesi, baÅŸka mezarların da bulunduÄŸu hazireye defnedildi. 
Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrine ilk toprağı kızı Firuze Yazıcıoğlu attı. Medine ve Sivas'ın yanı sıra çeşitli illerden getirilen toprakların konulduğu mezara, zemzem ve gül suyu döküldü. Defin sırasında dua edildi ve kalabalık tekbir getirdi.

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 1

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 3

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 4

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 5

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 8

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 9

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 10

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 11

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 13

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 18

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 19

Kocatepe böyle cenaze töreni görmedi 25

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.