Sosyal Medya

GÃœNCEL

FLAÅž ERDO?AN'IN RESTÄ° VÄ°DEO

Erdoğan, Davos'ta İsrail'i resmen sildi. Panelde sinirlenen Erdoğan, Peres'i suçladı ardından da gazetecinin eline vurdu!



Kimse böylesini görmedi! Davos'ta Türkiye ile İsrail arasında resmen Filistin restleşmesi yaşandı. Erdoğan, İsrail'i çocukları bombalamak ve Hamas'ı demokrasi dışına itmekle suçlayınca İsrail Cumhurbaşkanı Peres, sesini yükseltti.

Peres'in yaklaşık 22 dakika süren konuÅŸması üzerine ErdoÄŸan, ısrarla paneli yöneten gazeteciden söz istedi. Verilmemesi üzerine sinirlenen ErdoÄŸan paneli yöneten gazetecinin eline vurdu ve ısrarla konuÅŸmasına devam etti. 

ÖLDÜRMEYİ İYİ BİLİYORSUNUZ

 ErdoÄŸan, Ä°srail'in öldürmeyi çok iyi bildiÄŸini söyleyerek Peres'e yaÅŸlı olduÄŸunu ve sesini yükseltmesini de suçluluk psikolojisinden kaynaklandığını ifade etti.

KonuÅŸması sık sık bölününce iyiden iyiye sinirlenen ErdoÄŸan, Davos benim için bitmiÅŸtir diyerek paneli terketti.

İşte Erdoğan'ın şoke eden hareketi 1

RECEP TAYYİP ERDO?AN'IN SERT SÖZLERİ

Biz insanı yardım gönderiyoruz, 15 gün kapılarda bekletiliyoruz. Kızılay 15 gün kapıda bekletildi, rica minnet kabul ettirdik.

Dedim ki bakın Hamas'ın elindeki askeri biz kurtarabiliriz. Sizden ricam şu. Reform ve Değişim Partisi, Filistin'de seçim kazandı. Hep demokrasiden yanayız dedik ya. O zaman bu demokratik mücadeleyi vermiş ve onları kazananları saygıyla karşılayabiliriz.

ABBAS KRİZ GEÇİRİR DEDİNİZ

İşte o seçilenlerden milletvekilleri bakanları sizin elinizde esir. Gelin burada bir paket yapalım, Sayın Abbas'a gösterdiğiniz jesti sizde onlara gösterin. Dedi ki eğer bunları bırakırsak Abbas kriz geçirir dedi. Dedim ki o zaman elinizdeki çocuklar esir en azından onları bırakın dedim. O da arkadaşlarla görüşelim size döneriz. Hala dönecek.

Sonra ne oldu 1400 insan öldü bunların arasında çocuklar var. Soruyoruz size insanca düşünelim. İsrail'in elindeki silah ve kitle iletişim silahları dahil bunların birisi Filistin'de var mı? Birşey biliyorsam bunların zerresi kadarı yok.

HAMAS'I BU HALE KÄ°M GETÄ°RDÄ°?

Hamas bir reform partisinin farklı bir şeklidir. Onu bu hale kim getirdi, seçimlerden sonra ona bu demokratik hakları vermeyenlerdir.

Bu kapıların açılması gerekiyor. O insanlar hapishanede mi yaşacak. Önce bu kapıların açılması gerekiyor. İnsanlar öncelikle yaşam hakkını kazanması gerekiyor. Deniliyor mi silah girmesin. Eğer bu tünellerin ucu Mısır'daysa onlar da bunu sokmasın.

Olmert'e söyledim, siz bu görüşmeleri tek taraflı görüşüyorsunuz. Çünkü siz sadece El Fetih'le görüşüyorsunuz bu Hamas'ta bu ülkenin bir parçası.

PERES Ä°DDÄ°ALARA SESÄ°NÄ° YÃœKSELTEREK CEVAP VERÄ°NCE...

Sayın Başbakan ne zaman beklediniz biliyorsunuz. O dönemde dinametler vardı ve ölenler oluyordu o dönemde. Televizyon izlemek istemek istemiyorum, çok fazla detay bilmeniz gerekiyor. İsrail, 60 yıllık bir devlet ve savaşıyoruz. Bu kadar savaşan bir ülke var mı? Sayın Mübarek aslında durumu biliyor. Sayın Abbas durumu biliyor, sizin kadar biliyor.

Ne oluyor burada. Hergün 1 milyon kişi barınaklarda kalmak zorunda kalıyor. Herşey yolunda mıydı? Günlerce aylarca yıllarca bekledik bir son gelsin diye ama son gelmedi.

İRAN BÖLGEDE GÜÇLÜ OLMAK İSTİYOR

Bir sorun var ve bu sorunu saklamak istemiyorum. İran'ın Orta Doğu'da bir egemenlik kurmak istiyor. Silah temin ediyorlar, bomba temin ediyor. Ne yapmamız gerekiyor. Her gece İstanbul'da roket saldırısı olsa ne yapardınız size soruyorum.

BAÅžKA TERCÄ°HÄ°MÄ°Z YOKTU
Bizim yapmak istediğimiz şu. Biz barış istiyoruz ve artık tercihimiz yoktu ve bunu yaptık. Roketler kullanılıyor Yahudilerin öldürülmesini isteyenlerle. Basit değil, terör örgütünün başlangıcı olduğunu biliyoruz.

İsrail kimseyi öldürmek istemiyor. Çocuklar son derece önemli. Bizim topladığımız tüm paralar çocuk merkezlerine gidiyordu. Beş yıl içinde hastane yoktu mesela. 5,500 çocuğa yardım ettik mesala. Arap doktorları da yoktu İsrail'de tedavi yaptık.

ERDO?AN'IN ŞOKE EDEN SÖZLERİ...

Sayın Peres ben den yaşlısın sesin çok yüksek çıkıyor biliyorum ki sesinin bu kadar yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisidir

Öldürmeye gelince siz çok iyi bilirsiniz.

Ülkenizde Başbakanlık yapmış kişilerin sözleri vardır

Tankların üzerinde Filistine girdiğimde kendimi mutlu hissediyorum diyen başbakanlarınız vardı.

Bu zulümleri alkışlayanları da ayıplıyorum.

Buradan iki söz söyleyeceğim.

Sözümü kesmeyin

1 Tevrat 6. maddesinmde der ki öldürmeyeceksin. Burada öldürme var.

İsrail barbarlığı zalimliğin de ötresinde bir şey bir Yahudi.

Avi Şalom Guardina'da bunu söylüyor. İsrail Haydut devlet haline gelmiştir.

Benim için Davos bitmiştir. Siz konuştur muyorsunuz. 25 dakika konuştu 12 dakika konuşturuyorsunuz.

ErdoÄŸan'ın bu sözleri ile Peres'in aÄŸzı açık kalıyor. ErdoÄŸan  ise yerinden kalkıp, oturumu terkediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.