Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Ergenekon hazır bombaydı

Mesut Yılmaz Susurluk davasından başlayan olayların günümüze kadar geldiğini söyleyerek? Ergenekon olayı hazır bir bombaydı, bunun içinde genel kurmayda var Mit te var, bazı şeyler bizim dönemimizde saklandı. Hepsi şimdi patladı? dedi.



Ä°lyas GÃœR

RÄ°ZE:Belediye baÅŸkan adaylarını belirlemek üzere Rize ye gelen Eski ANAP genel baÅŸkanı ve eski baÅŸbakan Mesut Yılmaz  hükümetin Ergenekon olayını  iç mesele gibi gösterdiÄŸini söyledi.

    Rize de belediye baÅŸkanlarını belirlemek üzere Rize de eski ANAP lilarla bir araya gelen eski baÅŸbakan ve bağımsız Rize millet vekili Mesut Yılmaz  hükümetin yüzde 47 oyla iktidara geldiÄŸini söyleyerek? Hükümet yanlış yolda, mahalli seçimlerde  bunun cevabini alacaktır. AKP li belediyeler  yaptıkları hizmetlerin ödüllerini alıp alamayacaklarını göreceÄŸiz.  Yerel seçimlerden sonra  1,5 yıldır üzerine çalıştığımız merkez saÄŸ  ortaya çıkacak. Yerel seçim sonrasında  yaptığımız oluÅŸumu ortaya çıkartacağız, bu oluÅŸumun içinde ANAP  ta var. Türkiye  Dünya da yaÅŸanan mali krizin faturasını ağır ödüyor. Her  ne kadar baÅŸbakan fazla etkilenmedik derse de  piyasalar ortada. Benim endiÅŸelerim var bu kriz daha da büyük etki göstermesi konusunda. Ben bunları millet vekilliÄŸi seçim dönemlerinde söylemiÅŸtim? dedi.

     Eski baÅŸbakan Mesut Yılmaz  susurluk olayında  kendileri üzerine düşen görevleri yerine getirdiklerini söyleyerek? Susurluk o gün kapanmış olsaydı, bu gün Susurluk meselesi yeniden gündeme gelmezdi. O rapor yayınlandığı zaman  Türkiye?de bütün kurumların kendi bünyesinde  bu konuda bir öz eleÅŸtiri yapması gerekirdi.Bir takım çete olaylarına  Karışmış olan unsurları kendi içlerinden ayıklamaları gerekirdi.Ben bunun yeterince yapılmadığına katılıyorum.Maalesef  kurumlar bu temizliÄŸi kendi içlerinde yapmadılar. Yargıda bu konuda üzerine düşeni yapmadı.Ama Türkiye? nin uzun süre bu urla birlikte yaÅŸaması mümkün deÄŸildi.Åžimdi bu urun temizlenmesi için   yeni bir konjotür ortaya çıktı. AB perspektifi bu konuda önemli bir araç oldu. Ama maalesef  bu günkü iktidarın  bu iÅŸi iç politika  çıkarı için istismar ettiÄŸi görülüyor.Halbuki bu mesele  tıpkı diÅŸ politika meselesi gibi  ülkenin güvenliÄŸini ilgilendiren  bir devlet meselesidir. ç politika muzahalarının dışındadır.Bu iktidar bu meseleyi bu titizlikle götürdüğünden şüphem var..EÄŸer meseleye böyle bir devlet anlayışı ile yaklaşılsa  bu gün çözmek için çok daha müsait ortam var. Türkiye? nin gerçek bir hukuk devleti olabilmesi için ÅŸartlar çok müsaittir.Ama iktidarın bu tavrı yüzünden maalesef bu fırsatta heba edilmektedir. ize geçmiÅŸe yönelik yapılan eleÅŸtiriler haksız eleÅŸtirilerdir. O günkü ÅŸartları dikkate almayan eleÅŸtirileridir O günkü kurumların kafa yapısı bize maalesef yardımcı olmamışlardır. Bunun içinde o zamanki Genel Kurmay baÅŸkanı, MÄ°T BaÅŸkanı vardır. Zaman içinde Türkiye? nin geldiÄŸi nokta  bu meselede çözüme ulaÅŸmak için çok daha müsait ortamdır.Bu gün en büyük engel  maalesef AKP nin bu meseleye bir iç politika meselesi olarak bakmasıdır?dedi.

 

    Yılmaz ? Åžu an Rize belediye baÅŸkanı adayını belirlemedik., tek belirlediÄŸimiz ArdeÅŸen ilçesinde  daha önce müsteÅŸar yardımcılığı görevi yapan Temel Eryılmaz i belirledik. Bazı ilçelerde  baÅŸka partilere destek vereceÄŸiz. Tüm ilçelerde aday göstermeyeceÄŸiz. Seçimlerde Rize de olacağım ve Rizeli ye verdiÄŸim sözleri yerine getireceÄŸim. Ä°ktidar  Türkiye de devlet kaynaklarını kullandığı gibi  vatandaÅŸa kömür, yiyecek ve çeÅŸitli yardımlar yaparak oy toplama peÅŸinde,  buna raÄŸmen seçim sonunda  hükümetin kan kaybedeceÄŸini düşünüyorum? dedi.

     ANAP a yakın çevreler ise  Rize belediye baÅŸkanlığına adayın eski ANAP il baÅŸkanı Mustafa Mataracı  olacağı , Kenan Bıyık ile Mataracı arasında geçeceÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.