Sosyal Medya

İran'dan Uçak Haberine Yalanlama

İran Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, Rusya'dan 250 savaş uçağı alacakları yönündeki İsrail ve ABD medyasında yer alan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.



İran Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, bugün katıldığı bir toplantı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

İran'ın Rusya'dan 250 savaş uçağı alacağına dair İsrail, ABD ve bazı Batı medyasında çıkan haberlerle ilgili bir soruyu cevaplayan Neccar, ABD'nin İsrail'i silahlandırmasını meşru göstermek için bu tür haberlerin ortaya atıldığını bildirdi.

Neccar, ABD'nin başta Suudi Arabistan olmak üzere Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'a 20 milyar dolarlık yeni silahlar satmayı planlaması ile ilgili bir soruya da şu cevabı verdi:

"Biz, bundan rahatsız olmuyoruz. Müslüman ülkelerin güçlü olması nihayetinde İslam dünyasının gücüdür. 'Nil'den Fırat'a' rüyasını görenler bundan rahatsız olmalı."

Neccar, ABD'nin asıl hedefinin iflas etmekte olan silah şirketlerini kurtarmak ve İsrail'i daha fazla silahlandırmak olduğunu söyledi. ABD'nin bölge ülkelerini İran ile korkutarak bu ülkelere silah satmak istediğini belirten Neccar, "Müslüman ve dost bölge ülkeleri ile hiçbir sorunumuz yok. Bunu onlar da biliyor" diye konuştu. Fars Körfezi'nin güvenliğinin yine bölge ülkelerinin işbirliği ve birlikteliği ile sağlanacağına inandıklarını vurgulayan İranlı Bakan, ABD'nin 10 yıllık süre içinde İsrail'e yapacağı 30 milyar dolarlık silahların İran için tehdit oluşturup oluşturmadığı ile ilgili bir soruya ise, "Eğer bir gün tehlike hissedersek kesin cevap vermek için hazır olacağız" diye cevap verdi.

Öte yandan Tahran semalarında parlayan cisim görülmesi ile ilgili haberleri değerlendiren Neccar, Savunma Bakanlığı'ndan uzmanların araştırmalarını sürdürdüğünü ve neticelenince bir açıklama yapılacağını belirtti. Neccar, Suriye'ye füze satışı ile ilgili haberlerin de asılsız olduğunu, İsrail'in aşırı silahlanmasını meşru göstermek için bu tür yalan haberlerin yine aynı çevrelerce uydurulduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada Rusya da İran'a 250 adet Suho tipi savaş uçağı satacağı yönündeki haberleri yalanladı. Rusya Stratejik ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcısı Konstantin Makiyenko, özellikle İsrail medyasında yer alan söz konusu haberlerin hayal ürünü olduğunu söyledi. Makiyenko, "Ne İran bu kadar çok sayıda uçağı satın alabilir ne de Rusya kısa sürede 250 uçak üretebilir" dedi. Makiyenko ayrıca, ABD, İngiltere ve İsrail'in bölge ülkelerini etkilemek için Moskova ve Tahran arasında böyle bir anlaşma yapıldığı yalan haberini yaymış olabileceklerini bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.