Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Önlük renkleri değişsin

Biyoenerji Uzmanı Saliha Akkuş, yanlış seçilen üniforma renklernin öğrenciler üzerinde olumsuz etkileri olduğunu açıklayarak MEB Hüseyin Çelik'e mektup yazdı



RİZE - Rize'de Biyoenerji Uzmanı Saliha Akkuş, öğrencileri olumsuz etkileyen üniforma renklerinin değiştirilmesi için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e mektup yazdı.
Biyoenerji Uzmanı Saliha Akkuş, üniformalarda kullanılan özellikle kırmızı rengin, öğrenciler üzerinde olumsuzluklara neden olan istenmeyen enerjilere yol açtığını belirterek üniformalarda uygun renklerin kullanılması için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e mektup yazarak yardım istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Akkuş, "Bu renkler insanlara farklı enerjiler verebiliyor. Kalp uzmanları kırmızının kalp enerjimizi yükseltici özelliğinden bahsediyorlar. Bu hem biyoenerji biliminin hem de tıp bilim adamlarının kabul ettiği bir şey. Kırmızı özellikle delikanlılarda kalp enerjisini normalin üstüne yükseltiyor. Buda kanda pıhtılaşmaya neden oluyor. Öğrenciler oturarak ve okuyarak oluşan bu enerjiyi kullanamıyor. Beden bu enerjiyi kullanmayınca çocuklarda agrasif duygular gelişiyor. Eğer üniformalarda mavi renk kullanılırsa çocuklar daha uyumlu olur. Aynı zamanda oturarak mavi renkten aldıkları enerjiyi kullanabilirler. Anlatılan dersleri daha iyi algılayacaklardır. Bu nedenle üniformaların renkleriyle ilgili düzenleme yapılması için sayın bakanımıza bir mektup yazdım. Bunun yanında öğrencileri gerginleştiren, kavrama yeteneklerini ve öz güvenlerini zayıflatan kravat uygulamasından da vazgeçilirse sayın bankımıza çok minnettar kalacağız" şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.