Sosyal Medya

GÃœNCEL

Başbuğ'dan basına MUHTIRA

Tarafınızı seçin, akan ve bundan sonra akacak olan kandan siz sorumlusunuz.



Orgeneral İlker Başbuğ'un basın toplantısı başladı.. Geenlkurmay Başkanı Başbuğ'un açıklamalarından notlar.. Başbuğ 5 dakika süren açıklamasında, basına çok sert eleştirilerde bulundu ve 'Tarafınızı seçin' dedi. Taraf gazetesi hakkında dava açıldığını açıklayan Başbuğ, soru almadan sinirli bir biçimde kapıyı çarparak salonu terk etti.

Astsubay Meslek Yüksek Okulları ?Sancak Tevcih Töreni'ne katılmaktan gurur duyuyorum.. Umarım bugünkü tören basında yeteri kadar yer alır.



AKTÃœTÃœN BÄ°R KAHRAMANLIK DESTANIDIR
İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bu olay, Bayraktepe'de meydana gelen olay, bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bunu açın okuyun, öğrenin. Bayratepe'de, çarpışan askerlerimiz açısından ise daha önce de ifade edildiği gibi bu bir kahramanlık destanıdır.

Ä°NCELEME BAÅžLATILDI
Olayın hemen akabinde, her zaman olduÄŸu gibi olayının bütün boyutlarının incelemesi görevi Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından, Ä°kinci Ordu Komutanı'na verilmiÅŸtir. Ä°ncelemenin sonuçlanmasına müteakip, kendine güvenen bütün kurumlar gibi ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendine olan güveni tamdır. Dolayısıyla kendine güveni tam olan kurumlar gibi bu incelemenin sonuçlanmasını müteakip elbette, elbette kamuoyuyla  paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna bilgi olarak verilecektir.

AKAN KANDAN BASIN SORUMLU
Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, "Åžimdi bu noktaya, ÅŸu söyleyeceÄŸim hususa dikkatinizi çekmek istiyorum; Bütün bunlara raÄŸmen, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum baÅŸarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum baÅŸarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluÄŸuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum.'' dedi. 

ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, ''Bu konulara iliÅŸkin bilgileri (Aktütün olayı) sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli iÅŸlemler baÅŸlatılmıştır'' dedi.

HERKES DO?RU YERDE DURMALI
Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı ve daha azimli olduğunu vurgulayan Orgeneral Başbuğ, şunları söyledi: ''Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olunuz ki, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü, kararlılığını, azmini arttırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında, ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan, sınırlarını aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir. Bu açıdan, son sözüm şudur, dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Benim size bugün söyleyeceğim bunlardır, hepinize teşekkür ediyorum.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.