Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

ÖZCAN BEYAZ'DAN ŞİİR DERLEME KİTABI

Çayeli Dernekler Federasyonu Kültür yayınları etiketi ile çıkan 'Çayeli Sevdalıları' adlı şiir kitabı genç şairlele ustaları buluşturdu.



?Şimdi gurbette değil sanki Çayelindeyim
Çiha'nin eşliğinde Kuspa'nin belindeyim
Nav bir Hemşin havası çalıyor yanık yanık
Bu gün dağlar dumansız bu gün ruhlar uyanık?


Fatih Sultan KAR-Ä°STANBUL
Çayeli ile ilgili birçok kültürel çalışmaya imza atan Özcan Beyaz'ın yayın yönetmenliği, Nurettin Topal, Cevriye Kibar'ın çabaları, Reyhan Sandıkçı'nın düzelti ve teknik sorumluluğu, Gökhan Kasarcı'nın teknik yardımcılığı ve Özgür Yanar'ın kapak çalışması sonucu ortaya çıkan ?Çayeli sevdalıları? isimli şiir kitabı piyasada.

Çayeli Dernekler Federasyonu Kültür yayınları etiketi ile çıkan kitap 208 sayfadan oluşuyor. Kitapta genç şairlerin yanında Abdurrahman Gençalioğlu, Mehmet Kalyoncu, Fikri Sözer, Dursun Tanyaş, Hikmet Tanyaş, Osman Aydın Tolan ve Servet Çomoğlu gibi Çayeli ve şiir deyince ilk akla gelen birçok ismin şiirlerine yer verildi.

Kitabın giriş yazısında bir grup Çayeli sevdalısı sevdalarını Şöyle dile getiriyor: ?Çayeli'nin içinde daha çok parlayan taşlar var. İşte o taşları tozlu raflardan indirdik ve rengârenk bir bahçeye dönüştürdük. Bu kitapta renk renk şiirler okuyacaksınız. Her biri ayrı duygularla yazılmış olan bu şiirler damağınızda hoş bir bırakacak. Bir Çayeli sevdalısı olan Özcan Beyaz önderliğinde okuyucuların beğenisine sunulan bu eserde İçinde Çayeli sevgisi bulunan birçok şairin şiirlerini bulabileceksiniz. Özcan Beyaz, Cevriye Kibar ve Nurettin Topal'ın birlikte hazırladığı bu torunlarınıza paylaşmanız dileği ile?

Çayeli sevdalıları kitabını büyük bir öz veri ile hazırlayan Özcan Beyaz (1), Reyhan Sandıkçı (2), Nurettin Topal (3) Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Çayeli Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Hüsrev ile...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.