Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Rize?den Başbakan Çıkmadı mı? diye sordu

Güneysu?da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize?den Başbakan çıkmadı mı? diye sorarak ?Niye bitiremediler üniversiteyi. Biz sözümüzü verdik, kurduk. Bütün bunlar iş bilenin kılıç kuşananın anlayışıyla attığımız adımlardır? dedi



Güneysu?da konuÅŸan BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Karadeniz Sahil yolunun 16 yılda sadece yüzde 35`i yapıldı. Geri kalanını biz 5 yılda bu noktaya getirdik. Ä°ÅŸi takip ediyoruz. Öyle söz vermekle olmaz. Ä°ÅŸini takip etmek gerek. Ä°ÅŸini takip etmediÄŸin sürece 1 liraya yapacağın iÅŸi 5 liraya yaparsın. Yıllarca üniversite konuÅŸuldu. Rize`den baÅŸbakan çıkmadı mı, niye bitiremediler üniversiteyi. Biz sözümüzü verdik, kurduk. Rize üniversitesinin artık tıp fakültesi de var. Bütün bunlar iÅŸ bilenin kılıç kuÅŸananın anlayışıyla attığımız adımlardır. Her geçen gün daha iyi noktaya gideceÄŸiz. Mesele inanmak, kararlı olmaktır, bu ülkenin huzuruna mutluluÄŸuna hizmet etmeyi kendine gaye edinmektir. Mesele budur."

Erdoğan milletin efendisi değil hizmetkarı olduklarını da vurgulayarak, "Biz bu milletin efendisi değiliz, hizmetkarıyız. Bu yola böyle çıktık. Bizim derdimiz bu. Bunu da başarmakta kararlıyız. Millet seni layık olduğu yere getirir. Eğer layık olmazsan seni sandığa gömer. Bundan öncekileri gömdüğü gibi. Kimse kalıcı değil. Biz de değiliz. Biz de görev süremizi milletin talimatıyla bitireceğiz. Belki yeter git diyecek. Yüzünü görmekten bıktık diyecekler. Biz de buraya çivi çakmadık. Yeter ki talipliler ortaya çıksın, yeter ki desinler ki; Biz varız. Bu yarışta olanlara niçin girdin demeyiz. Demokrasiye inanırız. Bu ülkeye kim taş üstüne taş koyarsa başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Kimseyle bu noktada olumsuzluk yarışında değiliz" dedi. Erdoğan TOKİ`nin bir çok kentte başarılı projeler gerçekleştirdiğini de hatırlatarak, "İstiyoruz ki şehirlerimiz güzel olsun. Olur olmaz projesi olmayan binalar yapılmasın. Herkese söylüyorum. Rizeli hemşehrilerime hep söylüyorum. Ne olur yerel mimariye uygun yapalım şu evleri. Dikkatli yapalım, güzel yapalım. Rize`nin evleri güzeldir. Baban, deden nasıl yaptıysa sen de öyle yap. Bu güzelliklerle anılalım. Sadece bunu seyretmek için değişik yerlerden insanlar buraya geliyor. Safranbolu, Beypazarı`nı bunlarla anıyoruz. Böyle yaparsak Rize çok daha farklı hale gelecek. Gençlik spora yöneltilerek kötü alışkanlıklara yönelmesin. Son zamanlarda kötü alışkanlıklarla iç içe olan yavrularımızı görüyoruz. Bu bizi üzüyor. Okullarımızın öğretmenlerimizin görevi çok. Ama anne babaların görevi de çok. Sonra yandım Allah deriz iş işten geçer" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.