Sosyal Medya

POLİTİKA

Seçim Yatırımı Yapmadık

AK Parti Trabzon milletvekili Safiye Seymenoğlu, fındıkla ilgili sorular üzerine, ?Biz seçim yatırımı yapacak olsak, bu yılda fiyatı mayıs ayında açıklardık. Fındığın bu yıl fiyatının açıklanmamasının nedeni geçmiş yıllarda yapılan hatalardır? dedi.



Seymenoğlu, ziyaretleri esnasında  yaptığı değerlendirmede; ?Biz esnafımızı ziyaret ederiz, halını hatırını sorarız. Esnafımızın daralmadan dolayı sıkıntıları var, inşallah aşacağız. Esnafımızla ilgili kredi çalışmalarımız var.

 

Biliyorsunuz imalatçı esnafımıza 25 000 YTL civarında bir kredi sağlandı. Şimdi diğer esnaflarımızın içinde kredi çalışmalarımız var. İnşallah yakın bir zamanda bunları da sonuçlandıracağız? dedi.

Seymenoğlu; ?Kapatma davasının sonuçlanmasının ardından piyasa rahatladı. Alınan karar ülkemiz için hayırlı olmuştur. Partimizin laikliğe karşı eylemlere odak olması noktasında belirlenmesi, siyasi bir karardır. Bu benim şahsi görüşümdür? dedi.

 

Safiye Seymenoğlu: Yılmaz Yücel adlı vatandaşın ?Fındığın fiyatını ne zaman açıklayacaksınız? sorusuna ise ?Çalışmalarımız devam ediyor, üretici mağdur edilmeyecek? cevabını verdi.

 

Geçen yıl fındık fiyatının haziran ayında açıklanması seçim yatırımı mıydı?? sorusu üzerine Seymenoğlu, ?Hayır kesinlikle değildi. Biz seçim yatırımı yapacak olsak, bu yılda fiyatı mayıs ayında açıklardık. Fındığın bu yıl fiyatının açıklanmamasının nedeni geçmiş yıllarda yapılan hatalardır. Fındıkta günü kurtarmak değil, kalıcı çözümler bulmalıyız. Biz bunun için çalışıyoruz.

 

Başbakanın talimatı ile fındık konusunda çalışmalar yapan onlarca kişi var. Fındıkla ilgili büyük bir beklenti var. Biz de fındık üreticisiyiz, biz de fiyatın yüksek olmasını isteriz ama devletin bütçesi de belirli. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız? dedi.

 

Gazetecilerin demir yolu ne zaman yapılacak sorusuna cevap veren Safiye Seymenoğlu; ?Demir yolu bizim rüyamız? dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.