Sosyal Medya

Mesut Yılmaz yine ortalığı karıştırdı

AK Parti Hakkında Açılan Kapatma Davasının Ardından İstifanın Eşiğine Geldiği İddia Edilen Anap Kökenli Milletvekillerinden Yalanlama Geldi.



 

ANAP kökenli AK Parti milletvekilleri Ülkü Güney, Vahit Erdem, Yaşar Eryılmaz ve Feyzi İşbaşaran'ın ANAP kökenli eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu ile yemekte bir araya geldiği, bu yemeğe Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Kamuran İnan'ın da katıldığı yönündeki iddialar kulisleri karıştırdı. İstifanın eşiğine geldiği iddia edilen AK Parti'li 4 vekil, bu yöndeki haberleri yalanladı.

Yemeğe katıldığı iddia edilen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Ne yemeğe ne görüşmeye katıldım. Katılmış olsam saklamaz, söylerdim. Gizli saklı şeylerle işim olmaz" dedi. Bundan 1 ay önce bir özeleştiri yaptığını ancak Türkiye'nin özeleştiriye alışkın olmadığını kaydeden Erdem, "Böyle özeleştiri yapınca acaba Vahit Bey orada mı, şurada mı, diye şüphe oluştu. Ben o özeleştiriyi Türkiye'nin girdiği süreci üzüntüyle karşıladığımı söylemek için yaptım. Gerek siyasi, gerek devlet alanındaki hataları dile getirdim. Sadece AK Parti'ye yönelik değildi. AK Parti'yi de diğer siyasileri de özeleştiriye tabi tuttum. Artık demokrasiyi yerli yerine oturtalım. Bir kavga meselesi yapmayalım bazı meseleleri. Dünya çok hızlı değişiyor. Türkiye'nin her alanda güçlenmesi lazım. Bu tip olaylar Türkiye'yi zaafa uğratıyor" diye konuştu.

İstifa etmeyeceğinin altını çizen Erdem, "İstifayla, şununla bununla uğraşmak abesle iştigaldir. Öyle bir düşüncem de yok. Öyle bir oluşum içinde değilim. Yemeğe de katılmadım. Rahatsız olduğum Türkiye'nin şu anki durumudur. Herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerekir. Bu ülkenin yönetiminden hepimiz sorumluyuz. Bu tip olaylar Türkiye'nin geri kalmasına yol açıyor" değerlendirmesini yaptı. Erdem, herkesin doğru bildiği yolda ilerlemeye devam edeceğine de işaret ederek, "Şu an trendeyim. Trenden inmem için bir sebep yok" mesajını verdi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz da, istifa edeceğine yönelik iddiayı 'kendi kendine üretilen haber' olarak yorumlayarak, "Benim siyasi ahlakım, mevcut partimde yola devam etmektir. Benim bu konuda siyasi anlayışım ve ahlakım yıllarca bellidir. Bu noktada aynı etik anlayışımla siyasete devam edeceğim" şeklinde konuştu.

AK Parti Bayburt Milletvekili Ülkü Gökalp Güney ise, partisinden memnun olduğunu belirterek, "AK Parti'ye kendi isteğimle geldim, kendi isteğimle ayrılırım" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.